Constructii & Imobiliare

Mega Image confirmă vânzarea a trei magazine către reţeaua locală Annabella

Mega Image confirmă vânzarea a trei magazine către...

Autor: Cristina Roşca

28.03.2016, 12:30 631

Retailerul belgian Mega Image, cu o reţea de peste 450 de magazine în România sub mai multe branduri şi formate, a vândut trei magazine din Capitală ca urmare a angajamentelor asumate în cadrul procesului de preluare a reţelei de magazine Angst. Cumpărătorul este reţeaua locală Annabella, controlată de familia Mutu.

„Mai exact, pentru autorizarea preluării retelei Angst, Consiliul Concurenţei a aprobat angajamentele propuse de cumpărător, constând în transferul către un alt operator a trei dintre magazinele Mega Image, situate în zonele indicate de către Consiliul Concurenţei.”  

Cele trei magazine Mega Image ce fac obiectul acestui transfer de business sunt amplasate în Str. Icoanei, Nr.11 -13, sector 2, Str. Copilului, Nr. 6-12, sector 1 şi  Stefan cel Mare, nr 56, bl. 39, sector 2. Primele două sunt operate pe formatul Mega Image, iar cel de-al treilea este un Shop&Go.

“Respectarea legilor în vigoare şi a deciziilor autorităţilor este una dintre priorităţile noastre. Suntem bucuroşi că ne apropiem de finalizarea întregului proces aferent preluării reţelei de magazine Angst, iar scopul acestei tranzactii este acela de a asigura si menţine un mediu concurenţial sănătos pe piaţă”, a declarat Vassilis Stavrou, director general al Mega Image România. Potrivit datelor transmise anterior de oficialii Mega Image, belgienii au o cotă de piaţă de circa 25%.

De departe, cel mai extins retailer din Bu­cureşti este Mega Image care deţine în Capitală circa 80% din totalul de 450 de magazine. Fiecare dintre ceilalţi jucători internaţionali au maximum 20-30 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO