Metroul spre Otopeni, potenţial pentru birouri în aeroport şi noi cartiere rezidenţiale

6 feb 2018 Autor: Bogdan Alecu

Viitoarea linie de metrou care va uni Gara de Nord şi aeroportul Oto­peni va pemite construirea unor noi cartiere re­zidenţiale la nord de Bucureşti şi dez­vol­tarea unui viitor pol de birouri pentru a deservi mai bine com­paniile aeriene.

„În oraşul Otopeni, care cuprinde şi Odăile, sunt încă multe suprafeţe de teren disponibile pentru dez­voltări noi de tip „green­field“. Cartiere în­tregi cu toate funcţiunile. Astfel, cu o urba­nizare bine gândită, s-ar putea ajunge la o dez­voltare net superioară zonei Pipera - Voluntari, ceea ce va permite acestui satelit al capitalei să devină o suburbie premium care să ofere toate facilităţile unei zone urbane moderne, comparabilă cu cele adiacente marilor capitale europene, care să ofere un nivel de calitate al vieţii ridicat“, explică Ale­xan­dru Mitrache, head of land develop­ment, Cushman & Wakefield Echinox.

Proiectul Magistralei 6 de metrou pre­vede un traseu de 14,2 km şi cu­prinde 12 staţii, printre care la Rom­ex­po, aeroportul Băneasa, Băneasa Shop­ping City, Str. Jandarmeriei şi aeroportul Henri Coandă.

„Acest proiect se află pe masa autorită­ţi­lor de aproximativ 7 ani iar specialiştii afir­mă că termenul realist de finalizare, dacă lu­crările demarează as­tăzi, este anul 2022. Anun­ţul privind realizarea aces­tei magistrale a dus la o creş­tere a preţului pe metru pătrat la te­renurile amplasate în zona viitoarei ma­gis­trale, fapt ce a condus la o reţinere pri­vind viitoarele proiecte“, a spus Gabri­el Simulescu, Knight Frank România.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.02.2018

 
Cuvinte cheie:
Metro
, Otopeni
, birouri
, aeroport
, cartiere rezidenţiale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide