Constructii & Imobiliare

Mihai Păduroiu, CBRE România: Piaţa de birouri a înregistrat o creştere de 33% în primele trei luni ale anului

Mihai Păduroiu, head of office agency CBRE România

Mihai Păduroiu, head of office agency CBRE România

Autor: Carol Dan

26.05.2015, 14:05 471

Piaţa de birouri este vedeta pieţei de imobiliare. Anul acest o fost o creştere record, 33% din cerinţa totală pe primele trei luni au fost cerinţe noi, nu relocări, fie de la firme nou-înfiinţate, fie firme care au crescut, s-au dezvoltat. Este un procent foarte important, e de fapt creşterea reală a pieţei şi reprezintă numărul de metri pătraţi din clădirile noi susţinând trendul de maturizare a pieţei, a spus Mihai Păduroiu, head of office agency CBRE România, în cadrul ZF Infrastructure.

"Vedeta este în continuare industria ITC, 37% din metrii pătraţi tranzacţionaţi în primul trimestru vin din acest sector. În ultmile 18 luni s-au închiritat 218.000 metri pătraţi clasa A doar în industria ITC, un trend îmbucurător. Pe locul doi este industria FMCG, ca procent are 20% din metri pătraţi închiriaţi, are o dinamică foarte mare de creştere faţă de anii trecuţi.  În primul trimestru Carrefour şi-a relocat sediul, cu mai mulţi metri pătraţi, deci o relocare cu dezvoltare, au luat 7.000 metri pătraţi în proiectul celor de la Skanska", a adăugat Păduroiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO