Constructii & Imobiliare

Miliardarul Ion Ţiriac a demarat construcţia turnului de birouri Ţiriac Tower din Piaţa Victoriei

Miliardarul Ion Ţiriac a demarat construcţia turnului...

Autor: Bogdan Alecu

03.12.2018, 11:32 8511

Ion Ţiriac intră în linie dreaptă cu birourile Ţiriac Tower, singurul proiect office aflat în construcţie în zona Pieţei Victoriei. Ţiriac Tower a finalizat prima etapă majoră în dezvoltare – finalizarea fundaţiei de adâncime şi relocarea utilităţilor. Fundaţia proiectului este realizată de Octagon Contracting & Engineering, compania condusă de  Alexandros Ignatiadis în calitate de cofondator, care a mai realizat şi fundaţia proiectului Ana Tower dezvoltat de George Copos.

Consultanţii din piaţa imobiliară consideră că Ţiriac Tower este cel mai aşteptat proiect din CBD – Central Business District. Proiectul situat pe strada Buzeşti, aproape de Piaţa Victoriei ar urma să aibă peste 16.000 mp de birouri, 12 etaje plus cinci în subsol şi certificare Green.

Ţiriac Imobiliare, divizia de real estate a omului de afaceri Ion Ţiriac, avea în plan o investiţie de circa 30 de milioane de euro într-o clădire de birouri de pe strada Buzeşti, lângă Piaţa Victoriei din Capitală.

Octagon realizează fundaţii de mare adâncime - pereţi mulaţi şi piloţi foraţi pentru cele 5 niveluri subterane. 

Clădirea va avea o suprafaţă construită de aproape 31.000 mp şi o înălţime de 50 de metri, o amprentă la sol de 1.985 mp. Proiectul va avea trei corpuri de clădire, cu 4, 5, 8 şi 12 etaje, având atât birouri cât şi o componentă comercială. 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO