Constructii & Imobiliare

NEPI deschide mallul din Târgu-Jiu, o investiţie de 30 mil. euro cu cinematograf multiplex, Carrefour şi H&M

Noul mall NEPI din Târgu-Jiu

Noul mall NEPI din Târgu-Jiu

Autor: Cristi Moga

15.10.2014, 13:55 1695

Fondul sud-african de investiţii NEPI, cel mai mare investitor în piaţa imobiliară locală, va deschide mâine mallul Shopping City Târgu-Jiu în urma unei investiţii de 30 de milioane de euro.

Proiectul va avea o suprafaţă închiriabilă de 27.000 de metri pătraţi şi chiriaşi precum Carrefour, H&M, Takko, Deichmann, JYSK, CCC, Altex şi Flanco, în timp ce operatorul de cinematografe Cinema City va opera un multiplex cu peste 1.000 de locuri.

Construcţia proiectului a durat circa un an, în condiţiile în care mallul cuprinde şi o parcare subterană, unde se află majoritatea celor 1.000 de locuri de parcare.

Acesta este cel de-al doilea centru comercial deschis de NEPI în acest an, după ce la începutul lunii septembrie sud-africanii au deschis în Bucureşti proiectul Vulcan Value Center din sudul Capitalei.

„Prin acest proiect se vor crea peste 800 de locuri de muncă, o cifră importantă pentru orice oraş din România. În plus, considerăm că am încurajat dezvoltarea unui adevărat pol comercial, atât pentru Târgu Jiu, cât şi pentru Gorj. Se poate observa că în ultimul an, după anunţarea proiectului Shopping City Târgu Jiu, nume importante de pe piaţa de retail au deschis deja magazine în aceeiaşi zonă, fie că vorbim despre hipermarketuri sau reţele DIY”,  a declarat Tiberiu Smaranda, Executive Director în cadrul NEPI, referindu-se la magazinele Praktiker şi Dedeman deschise în această toamnă în oraşul gorjean.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO