Constructii & Imobiliare

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, instalează în cinci centre comerciale din ţară birouri smart create de irlandezii de la Nooka Space

Autor: Cristina Bellu

16.11.2022, 12:12 691

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor şi dezvoltator de centre comerciale din zona Europei Centrale şi de Est şi cel mai mare proprietar de mall-uri din România, a deschis spaţii de birouri flexibile în cinci centre comerciale din ţară.

Birourile, create de Nooka Space, start-up care a dezvoltat prima reţea de birouri inteligente de proximitate din lume, sunt amplasate atât în interiorul, cât şi în exteriorul centrelor comerciale Promenada Mall, Mega Mall, Shopping City Timişoara, Promenada Sibiu şi Shopping City Sibiu.

“Până de curând, o vizită la mall viza în primul rând componenta de shopping şi entertainment, dar pandemia a schimbat modul în care lucrăm şi a amplificat nevoia de flexibilitate. Parteneriatul cu Nooka Space constituie încă un pas important pe care îl facem pentru a le oferi clienţilor noştri servicii care să le acopere cât mai multe nevoi, de la cumpărături, la petrecerea timpului liber, iar de acum şi posibilitatea de a lucra în condiţii optime, în birouri inteligente, flexibile şi dotate cu tehnologie de top”, explică Marius Barbu, Director Asset Management, NEPI Rockcastle.

Colaborarea cu NEPI Rockcastle a constituit prilejul lansării Nooka Cube, un nou model de birou, proiectat special pentru spaţii exterioare, prima unitate fiind deja instalată la Promenada Mall.

Cu o capacitate de două birouri, Noka Cube are integrată tehnologia IoT (Internet of things), pentru a permite gestionarea inteligentă şi personalizarea condiţiilor de lucru, şi dispune de mobilier şi tehnologie de ultimă generaţie.

Reţeaua de birouri inteligente, proiectată special pentru centrele comerciale NEPI Rockcastle, include şi alte două modele de birouri, Nooka Air, destinate spaţiilor interioare, şi Nooka Max, pentru exterior.

Noile birouri flexible instalate în mall-urile deţinute de NEPI Rockcastle pot fi gestionate complet de către utilizatori, de la rezervarea intervalului orar dorit, până la personalizarea condiţiilor de lucru, precum reglarea temperaturii şi a luminii, direct din aplicaţia mobilă Nooka Space.

“ Nooka Space are misiunea de a îmbunătăţi stilul de lucru hibrid, prin proiectarea unor spaţii de birouri private şi accesibile, ce pot fi gestionate în mod inteligent cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generaţie ", soune Sandu Băbăşan, cofondator, Nooka Space.

NEPI Rockcastle este principalul investitor şi dezvoltator de proprietăţi comerciale din Europa Centrală şi de Est.

Grupul deţine un portofoliu remarcabil de proprietăţi cu poziţie cheie în România, Polonia, Slovacia, Croaţia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia şi Lituania, şi continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune.

În România, compania deţine 20 de centre comerciale şi 7 strip mall-uri în cele mai importante oraşe din ţară, dintre care amintim Bucureşti (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timişoara (Shopping City Timişoara), Constanţa (City Park Mall Constanta), Shopping City Târgu Mureş sau Ploieşti (Ploieşti Shopping City).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO