Constructii & Imobiliare

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, a vândut 35% din apartamentele complexului Vulcan Residence, primul proiect rezidenţial din portofoliu. Construcţia urmează să fie finalizată în T3/2023, după o investiţie totală de 22 mil euro

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din...

Autor: Cristina Bellu

25.05.2022, 10:20 462

NEPI Residential, divizia de rezidenţial a grupului NEPI Rockcastle, principalul investitor şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, anunţă vânzarea a 35% din complexul Vulcan Residence, la doar şapte luni de la demararea construcţiei.

Proiectul, localizat în zona 13 Septembrie din Bucureşti, va fi finalizat în T3/ 2023, iar investiţia se ridică la aproximativ 22 milioane de euro, arată datele transmise miercuri de reprezentanţii companiei.

“Construcţia Vulcan Residence avansează într-un ritm accelerat, care ne-a depăşit estimările iniţiale. Piaţa imobiliară se află într-o etapă de revenire, în care efectele pandemiei rămân în urmă, iar dezvoltatorii se concentrează pe noi proiecte şi investiţii majore, în această direcţie. În sectorul rezidenţial, din ceea ce am observat în ultimele luni, cererea este în creştere”, spune Iulian Rusu, Head of NEPI Residential.

Potrivit datelor companiei, raportate la vânzările din cadrul proiectului Vulcan Residence, una dintre principalele tendinţe manifestate în ultimele luni pe piaţa rezidenţială este creşterea cererii pentru apartamente cu 2 camere, 47% dintre contractele încheiate până în prezent fiind pentru acest tip de unităţi locative, urmate de cele cu 3 camere.

„În această perioadă, ne concentrăm în primul rând pe proiectul Vulcan Residence. Preţul materialelor este securizat pentru construcţia integrală a Vulcan Residence, ceea ce înseamnă că nu vor fi creşteri de costuri pentru cumpărători. Observăm, de asemenea, că, până acum, tinerii sunt principalii cumpărători în cadrul complexului nostru.”, adaugă Andrei Radu, Director Dezvoltare, NEPI Rockcastle.  

Vulcan Residence, primul proiect rezidenţial al grupului NEPI Rockcastle, va avea PĂ12 etaje, cu etajul 12 retras, şi 254 de apartamente - studiouri simple şi duble, apartamente cu 2, 3 şi 4 camere, precum şi unităţi de tip penthouse pe două niveluri. Arhitectura clădirii, construcţia la cele mai noi standarde de sustenabilitate şi eficienţă energetică (nZEB), precum şi finisajele moderne contribuie la transformarea zonei într-una adaptată stilului de viaţă contemporan.

“Cred că perioada în care s-a muncit preponderent de acasă a schimbat percepţia românilor, care sunt mult mai atenţi la dimensiunea şi compartimentarea spaţiilor, la zona în care este situat complexul şi, per ansamblu, la calitatea proiectului”, concluzionează Iulian Rusu, Head of NEPI Residential.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO