Constructii & Imobiliare

NEPI Rockcastle confirmă vânzarea portofoliului de clădiri de birouri din România printr-o tranzacţie de 307 milioane euro

NEPI Rockcastle confirmă vânzarea portofoliului de...

Autor: Bogdan Alecu

11.08.2020, 14:27 737

Grupul NEPI Rockcastle a anunţat finalizarea tranzacţiei cu AFI Europe în privinţa vânzării portofoliului de clădiri de birouri clasa A din România, Floreasca Business Park, Lakeview şi Aviatorilor 8 din Bucureşti şi City Business Centre din Timişoara, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 118.500 metri pătraţi.

Valoarea totală a tranzacţiei se ridică la 307 milioane euro  cu un preţ decontat în cash după ajustările specifice de 290 milioane euro.

Astfel, suma anunţată de AFI Europe, de 290 mil. euro reprezină suma după ajustările de datorii pe care le preia şi care se scad din preţul final.

Pentru a confirma tranzcţia, AFI Europe a plătit către NEPI un avans de 15 mil. euro, valoare care reprezintă o garanţie pentru finalizarea tranzacţiei.

Potrivit oficialilor NEPI, ca rezultat al acestui procs, părţile au renunţat la arbitrajul început ca urmare a întreruperii tranzacţiei precedente. Preluarea portofoliului de către AFI este progamată să se încheie în următoarele patru luni, data de finalizare urmând să fie stabilită de căre cumpărător.

În total, cele patru proiecte de clădiri de birouri de tip Clasa A – Floreasca 169, The Lakeview, Aviatorilor 8 şi City Business Centre, cuprind 8 clădiri situate în Bucureşti şi Timişoara, cu o suprafaţă cumulată de peste 118.500 de metri pătraţi.

Tranzacţia a fost asistată de Herbert Smith Freehils pe chestiunile care privesc dreptul englez, în timp ce Reff & Associates şi Deloitte Legal au asigurat consultanţa privind aspectele juridice din România. Colliers International a fost consultantul vânzătorului şi a acordat suport suplimentar pentru NEPI Rockcastle şi subsidiarele sale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO