Constructii & Imobiliare

Nicu Hagivreta, fost acţionar la Dent Estet, investeşte într-un proiect turistic în zona Vârful Roman (jud. Vâlcea). Prima faza presupune investiţii de 10 mil. euro şi include 74 de vile, două pârtii de schi şi un hotel (GALERIE FOTO)

.

Autor: Cristina Bellu

27.07.2020, 11:25 2641

Nicu Hagivreta, care până în 2017 a deţinut 50% din Dent Estet, cea mai mare reţea locală de clinici stomalogice, şi Alessio Karkhi, care şi-a pus amprenta pe mai multe proiecte rezidenţiale din Capitală, anunţă demararea proiectului turistic Murotti Valley, amplasat în zona Vârful Roman (1.850 de metri) din judeţul Vâlcea.

Prima fază a proiectului presupune investiţii de 10 milioane de euro şi va include construcţia a 74 de vile cu două, trei şi patru camere, care vor fi finalizate în primul trimestru din 2021 (39 de unităţi) şi la finalul lui 2021 (35 de unităţi), precum şi a unui hotel, potrivit datelor transmise de reprezentanţii SVN Romania, consultantul imobiliar şi agentul exclusiv al proiectului.

În acest moment, este deja operaţională o pârtie de schi cu o lungime de 800 de metri şi o instalaţie de teleschi, o a doua părtie, cu o lungime de 5.000 de metri şi o instalaţie de telescaun fiind prevăzută spre predare la finalul lui 2021.

Proiectul conceput ca o staţiune turistică integrată, va avea un potenţial de până la 1.000 de vile şi prevede o multitudine de facilităţi şi opţiuni de petrecere a timpului liber indiferent de anotimp, de la peste 50 de kilometri de pârtii de schi la zonă de magazine, spaţii de închiriere a echipamentelor sportive sau spaţii destinate copiiilor.

”Avem ca obiectiv să dezvoltăm pe termen lung o adevărată staţiune montană, cu multiple facilităţi şi opţiuni de petrecere a timpului liber. Am plecat de la necesitatea unei staţiuni montane integrate în România, o ţară cu extrem de multe resurse atractive, dar cu foarte puţine atracţii turistice din punct de vedere al produselor finite. Vrem să dezvoltăm turismul local şi să aducem la standarde occidentale potenţialul existent, să punem în valoare frumuseţile acestei ţări”, spune Alessio Karkhi, unul dintre investitorii din cadrul proiectului.

Murotti Valley va oferi de altfel şi un pachet unic în România destinat investitorilor. Astfel, cei care vor achiziţiona o vilă în cadrul proiectului vor avea garantat un randament anual de 7% pe o perioadă de 11 ani, indiferent de perioada de închiriere a locuinţei, urmând să aibă şi un drept de folosinţă de 30 de zile pe an.

”Va fi garantat unul din cele mai mari randamente pe cea mai îndelungată perioadă de timp din România, peste proiecte similare amplasate pe litoral sau în unele zone din Bucureşti. Acest fapt denotă atât încrederea în proiect cât şi a angajamentul investitorilor de a duce la bun sfârşit dezvoltarea unui proiect turistic foarte amplu”, afirmă Viorel Mohorea project manager din partea SVN Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO