Constructii & Imobiliare

O bibliotecă altfel. Cum au făcut câţiva tineri din Bucureşti prima bibliotecă de materiale: „Planul nostru este să ducem conceptul peste graniţe“

Până în acest moment, biblioteca a reuşit să vândă 120 de abonamente iar de la deschiderea din octombrie, anul trecut, mai bine de 2.500 de oameni i-au trecut pragul.

Până în acest moment, biblioteca a reuşit să vândă 120 de abonamente iar de la deschiderea din octombrie, anul trecut, mai bine de 2.500 de oameni i-au trecut pragul.

Autor: Roxana Petrescu

27.03.2018, 00:06 266

♦Antreprenorii care în toamna lui 2017 au deschis prima bibliotecă de materiale din Bucureşti, MATER, un proiect unic în SE Europei, în valoare de 300.000 de euro, spun că intenţia lor este de a creşte de la 2.000 de mostre, câte sunt în prezent, la 10.000 de exponate, internaţionalizarea conceptului fiind de asemenea luată în calcul.

MATER s-a deschis la finalul anului 2017 într-un spaţiu de circa 1.000 de metri pătraţi, la parterul unei clădiri închiriate de la fosta fabrică Industria Bumbacului de pe Splaiul Unirii din Bucureşti, fiind un spaţiu de documentare mai ales pentru industriile creative.

În contextul în care pentru studenţii la ştiinţe economice, de exemplu, există biblioteci bine puse la punct, pentru designeri sau arhitecţi nu exista un spaţiu de interacţiune cu materialele de lucru.

În aceeaşi clădire care azi găzduieşte MATER, în 2015, o mână de tineri, o parte dintre ei regăsindu-se şi în proiectul MATER, au pus bazele comunităţii NOD Makerspace, o zonă de co-working destinată industriilor creative care dincolo de spaţiul propriu-zis pune la dispoziţia chiriaşilor şi instrumentele de lucru necesare. 

„În toamna anului 2015 am pus bazele comunităţii NOD. Ca particularitate a acestei comunităţi era lucrul cu foarte multe materiale. Iniţial, aveam un perete pe care îl îmbogăţeam. Apoi am început să ne documentăm şi ne-am dat seama că de fapt în România nu exista o bibliotecă de materiale“, povesteşte Sabina Baciu, director de comunicare la NOD Makerspace/MATER, pentru revista Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO