Constructii & Imobiliare

Octavian Bădescu, Freedom Group: Numărul de locuinţe tranzacţionate în acest an va fi cu circa 15-20% mai mic decât cel din 2019, iar preţurile ar putea avea o uşoară tendinţă de scădere

Octavian Bădescu, Freedom Group: Numărul de locuinţe...

Autor: Roxana Rosu

14.04.2020, 14:54 321

Numărul de locuinţe vândute şi cumpărate în acest an va fi cu circa 15-20% mai mic decât cel din 2019, iar preţurile ar putea avea o uşoară tendinţă de scădere, estimează antreprenorul Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group, companie de consultanţă imobiliară.

„Segmentul tranzacţionărilor rezidenţiale a fost puternic lovit de această problemă sanitară şi de reacţiile administraţiei la ea, aşa cum era de aşteptat. Dat fiind specificul activităţii Freedom Group, trebuie să păstrăm în permanenţă un canal de comunicare deschis cu publicul căruia ne adresăm, adică cu toţi oamenii implicaţi în tranzacţii imobiliare pe cont propriu, precum şi cu agenţii imobiliari”.

Potrivit unui studiu realizat pe portalul Romanian.Realestate, deţinut de Freedom Group, aproape jumătate (41%) dintre români nu îşi doresc implicarea unui agent într-o tranzacţie imobiliară.

În ceea ce priveşte bugetul alocat pentru achiziţia unei locuinţe, 61% dintre respondenţi au declarat că ţintesc unităţi cu o valoare sub 100.000 euro, în timp ce numai 7% tranzacţionează imobile de peste 250.000 euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO