Constructii & Imobiliare

Este oficial. Dedeman merge cu un proiect nou în Timişoara, lângă viitorul magazin Ikea, după ce a cumpărat de la Ţiriac un teren de peste 14 hectare. Retailerul mai deţine în Timişoara încă două magazine

Este oficial. Dedeman merge cu un proiect nou în...

Autor: Cristina Bellu

24.03.2022, 10:54 935

Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj de pe piaţa locală, a achiziţionat de curând, de la Ţiriac Imobiliare, un teren de 14,5 hectare în nordul Timişoarei, lângă viitorul magazin Ikea, într-o tranzacţie intermediată de compania de consultanţă imobiliară Colliers.

Astfel, Dedeman îşi consolidează poziţia în oraşul din Nord-Vestul ţării, unde mai deţine încă două magazine.

Tranzacţia a fost semnalată de ZF încă din luna iulie 2021.

„Dedeman a cumpărat unul dintre cele mai bune terenuri din Timişoara, din punctul de vedere al potenţialului imobiliar. Zona Dumbrăviţa creşte constant de câţiva ani, iar această tendinţă va continua odată cu deschiderea magazinului Ikea şi a direcţiei de expansiune a dezvoltărilor rezidenţiale. În aceste condiţii, viitorul proiect - indiferent de configuraţia ce va fi decisă de noul proprietar - are toate şansele să devină un magnet pentru întreaga regiune de Nord-Vest a ţării”, explică Sinziana Oprea, Director Land Agency în cadrul Colliers România.

Achiziţia are potenţialul  unui catalizator pentru noi tranzacţii semnificative în 2022, fiind un reper important în privinţa lichidităţii pieţei locale, contribuind astfel la creşterea încrederii investitorilor.

Anul trecut, piaţa tranzacţiilor cu terenuri pentru proiecte imobiliare (rezidenţiale, de retail, birouri, hoteluri, cu excepţia celor din agricultură şi industriale) a înregistrat cea mai ridicată valoare din 2007 până în prezent. Astfel, volumul total al tranzacţiilor a depăşit 800 de milioane de euro, în creştere de peste două ori şi jumătate faţă de volumul estimat la 310 milioane euro în 2020, arată raportul anual Colliers pentru 2021.

La 30 de ani de la fondarea businessului, oficialii Dedeman spun că portofoliul de produse a ajuns să numere 60.000 de piese în prezent, faţă de 12.000 în 2001, şi că reţeaua a ajuns la 57 de magazine, cel mai recent fiind deschis la Câmpulung Moldovenesc, în judeţul Suceava. Primul punct de desfacere de mari dimensiuni a fost deschis în 2003 la Suceava, pe o suprafaţă de 3.300 de metri pătraţi, piaţa din Bucureşti fiind atacată în 2009 cu un prim magazin.

Dedeman deţine cinci centre logistice, un parc auto propriu şi are magazine cu suprafeţe cuprinse între 7.500 şi 18.000 de metri pătraţi.

Retailerul de bricolaj Dedeman din Bacău a înregistrat o cifră de afaceri de 9,1 miliarde de lei în 2020. Fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl au construit în jurul Dedeman cel mai puternic grup antreprenorial românesc, dar şi cea mai profitabilă companie mare din regiunea Europei de Sud-Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO