Constructii & Imobiliare

​OLX: Mamaia a avut cele mai mari creşteri ale preţurilor de pe litoralul românesc, media a fost de 2.900 lei pentru un weekend, un avans de 317% faţă de 2021

​OLX: Mamaia a avut cele mai mari creşteri ale...

Autor: Miruna Diaconu

13.09.2022, 11:00 203
Cele mai mari creşteri ale preţurilor din această vară pe litoralul românesc au fost înregistrate în Mamaia, acolo unde preţul mediu pentru un pachet de vacanţă în weekend a fost de 2.900 lei, conform unui studiu realizat de platforma online OLX.

Studiul analizează evoluţia preţurilor la cazări pe teritoriul României în perioada 1 iulie– 17 august în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

La polul opus se află Mangalia, fiind cea mai avantajoas destinaţie de pe litoral cu o medie de preţ de 500 lei pe noapte.

„După ridicarea relativă a restricţiilor, Românii au vrut să călătorească mai mult. Datele OLX ne arată că, deşi preţul pentru destinaţiile populare de vacanţă din ţară a crescut în acord cu scumpirile generate de contextul economic internaţional, există şi scăderi drastice şi neaşteptate. Vedem o scădere de peste 300% în ceea ce priveşte preţurile pentru unităţile de cazare din Bucureşti, dar şi scăderi pentru unităţile de cazare din Năvodari”, spune Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager OLX Romania, Bulgaria, Portugalia.

Comparativ cu anul 2021, cea mai mare scădere în 2022 pentru perioada de concedii este în Piteşti, scădere de 500% faţă de 2021, urmat de Bucureşti, scădere de 114%, şi Năvodari, minus 48%. În comparaţie, cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Miceşti, judeţul Cluj, creştere de 426%, urmată de Mamaia, plus 317%, şi Constanţa, avans de 84%.

Reprezentanţii platformei spune că utilizatorii platformei folosesc filtrarea după preţ ca factor fundamental în alegerea unei oferte de vacanţă în diferite părţi ale ţării.​​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO