Constructii & Imobiliare

One United a cumpărat cu 60 mil. euro terenul de la Flora, deţinut de Andreea Marinescu, fiica fostului deputat Dumitru Puzdrea

One United a cumpărat cu 60 mil. euro terenul de la...

Autor: Bogdan Alecu

26.07.2022, 20:03 6170

Andreea Marinescu, fiica fostului deputat Dumitru Puzdrea a încasat de la One United 60 mil. euro pe terenul de la Flora de pe bdul Poligrafiei de lângă Romexpo din Capitală. Terenul este deţinut conform datelor ANCPI de Marinescu Puzdrea Andreea Ruxandra iar acolo îşi are sediul firma UNIVERSAL TRADE COMPANY controlată de familia Puzdrea şi care deţine complexul comercial Flora, unul dintre ultimele magazine „pe stil vechi” din Capitală.

Anterior, conform datelor ZF, printre cei care s-au mai arătat interesaţi de teren a fost şi Iulian Dascălu, dar şi alţi investitori.

One United anunţă astfel primul mare proiect din zona Romexpo, depăşind planurile Iulius în zonă.

Valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro.

Terenul are o suprafaţă de 36.869 mp şi include 19 clădiri vechi, ce urmează să fie demolate de către dezvoltator. Ulterior, One United Properties va construi pe acest teren o nouă dezvoltare rezidenţială, denumită One Herăstrău City, într-un amplu proiect de regenerare urbană ce va readuce la viaţă o zonă centrală a oraşului. One Herăstrău City va cuprinde aproximativ 900 de apartamente în cadrul a şapte turnuri, care se vor întinde pe o suprafaţă totală construibilă (GBA) de până la 150.000 mp deasupra solului şi 70.000 mp subteran. Noua dezvoltare va integra şi o zonă comercială cu numeroase facilităţi şi servicii destinate comunităţii, precum un SPA cu sală de sport, piscină semi-olimpică, restaurante, cafenele, dar şi magazine de mici dimensiuni care vor oferi diverse servicii. Dezvoltarea One Herăstrău City va fi poziţionată în imediata apropiere a Parcului Herăstrău.

„Tranzacţia face parte din strategia One United Properties de a constitui un pipeline solid pentru viitoare dezvoltări sustenabile. Ne propunem ca prin noua dezvoltare One Herăstrău City să continuăm strategia companiei în ceea ce priveşte regenerarea urbană şi să revitalizăm o zonă abandonată. În prezent derulăm o operaţiune de majorare a capitalului social, care are ca scop atragerea de capital ce urmează să fie investit cu prioritate în noi dezvoltări, iar One Herăstrău City este una dintre cele zece dezvoltări pe care compania le va finanţa cu noul capital”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Strategia One United Properties se concentrează pe investiţii în dezvoltări premium sustenabile, iar asemenea altor dezvoltări ale companiei, precum One Floreasca City, One Cotroceni Park sau One Herăstrău Towers, şi One Herăstrău City va readuce la viaţă o zonă din centrul Bucureştiului care a fost abandonată pentru o perioadă îndelungată de timp. Dezvoltarea va beneficia de un sistem de tip geoexchange, unul dintre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului înconjurător şi cele mai rentabile sisteme de utilizare a spaţiului disponibile, sistem care reduce semnificativ costurile pentru încălzirea şi răcirea spaţiilor.

După ani în care a fost complet ignorată de investitori, în ultimii opt ani ani au avut loc mai multe achiziţii mari de terenuri în vederea construcţiei unor viitoare proiecte de birouri şi rezidenţiale. Dezvoltarea a demarat imediat după anunţul prin care era anunţat planul pentru viitoarea linie de metrou care va lega Bucureştiul de Aeroportul Otopeni şi care va avea o staţie la Romexpo.

În zona Expoziţiei sunt deja proiecte care totalizează spaţii de birouri de peste 200.000 mp şi peste 3.000 de locuinţe finalizate sau în plan.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO