Constructii & Imobiliare

One United a vândut One Athénée cu 24 mil. euro unui investitor român. Vânzarea este condiţionată de restaurarea clădirii

One United a vândut One Athénée cu 24 mil. euro unui...

Autor: Bogdan Alecu

20.05.2023, 10:18 16589

One United, cel mai activ dezvoltator de pe piaţa locală, controlat de antreprenorii Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, a semnat un contract de pre-vânzare a proiectului One Athénée contra sumei de 24 mil. euro, potrivit raportului companiei.

„În ianuarie 2023, One United Properties a obţinut autorizaţia de construire pentru restaurarea unui monument istoric, fosta casă Braikoff, care a fost redenumită în One Athénée, situată pe strada Georges Clemenceau nr. 2, sector 1, Bucureşti, lângă Ateneul Român. Cu o Valoare Brută de Dezvoltare (GDV) de 24 de milioane euro, One Athénée a fost pre-vândut în întregime unui singur cumpărător, cu plata preţului în rate pe parcursul reconstrucţiei clădirii, încheierea contractului de vânzare-cumpărare fiind condiţionată de restaurarea completă a monumentului”, se arată în raportul publicat astăzi.

Valoarea tranzacţiei o depăşeşte pe cea a pachetului din clădirea One Herăstrău Office – 30% din acţiuni contra sumei de 21 mil. euro. 

One United Properties anunţa în toamna anului 2021 achiziţia imobilului istoric în vederea transformării acesteia într-un proiect rezidenţial de lux. Valoarea tranzacţiei se ridică la 4,9 mil. euro, iar valoarea brută de dezvoltare era estimată la 21 mil. Euro, iar acum a crescut la 24 mil. euro

Anul 2021 a marcat o nouă etapă în istoria One United Properties, deoarece compania a investit pentru prima dată în restaurarea unor monumente istorice, în urma achiziţiei Casei Braikoff.

Compania a intrat astfel pe piaţa imobilelor de lux realizate în clădiri istorice, piaţă unde cei de la Hagag au intrat odată cu dezvoltarea birourilor H Victoriei 109 în fostul sediu al Petrom de pe Calea Victoriei dar şi H Victoriei 139 unde dintr-o clădire interbelică au realizat un proiect rezidenţial de lux.

În plus, în martie 2022, One United Properties a achiziţionat fosta fabrică Ford, situată în cadrul One Floreasca City, care va fi restaurată şi transformată într-un spaţiu de retail, One Gallery.

Între 2023 şi 2024, One United Properties estimează investiţii de minimum 70 de milioane de euro în regenerarea urbană a unor monumente istorice abandonate din Bucureşti, cu scopul de a proteja şi regenera patrimoniul cultural al capitalei României.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO