Constructii & Imobiliare

One United Properties a anunţat recepţia pentru dezvoltarea One Herăstrău Towers din Bucureşti: “90% din unităţi au fost vândute”

One United Properties a anunţat recepţia pentru...

Autor: Tibi Oprea

13.01.2022, 14:59 1645

One United Properties (simbol bursier ONE), dezvoltator pe piaţa proiectelor imobiliare premium din România, a anunţat joi la Bursa de la Bucureşti recepţionarea One Herăstrău Towers, dezvoltare rezidenţială situată pe strada Nicolae G. Caranfil nr. 74, Bucureşti.

Valoarea brută de dezvoltare (GDV) a One Herăstrău Towers este de aproximativ 54,3 milioane EUR. La momentul publicării acestui raport, 90% din unităţi au fost vândute, transmite compania.

Dezvoltarea, cu o suprafaţă totală construită de 33.007 mp şi 21.985 mp de suprafaţă utilă, include 139 de unităţi rezidenţiale cu o suprafaţă totală de 16.986 mp precum şi 26 spaţii comerciale şi de birouri, repartizate pe două niveluri şi o suprafaţă totală de 4.999 mp.

„Atunci când dezvoltăm un proiect, ne propunem să realizăm mixul perfect între locaţie, arhitectură, design, standarde înalte în ceea ce priveşte construcţia şi servicii integrate pentru viitorii rezidenţi. One Herăstrău Towers îndeplineşte toate aceste criterii şi pe deasupra include o dezvoltare boutique commercial & offices la parter şi primul etaj, o formulă de succes pe piaţa imobiliară actuală, prin care răspundem cerinţelor specifice ale clienţilor. Credem că acest tip de dezvoltări, deja populare, vor câştiga şi mai mult teren în perioada următoare”, declară Beatrice Dumitraşcu, CEO Residential Division One United Properties. 

One Herăstrău Towers deţine certificarea „Green Homes” emisă de Romania Green Building Council, care atestă calitatea superioară şi sustenabilitatea dezvoltării.

Construcţia One Herăstrău Towers a presupus demolarea unei clădiri abandonate încă de la Revoluţia din 1989.

Dezvoltarea oferă un concept modern ce îmbină elementul rezidenţial cu cel comercial, cu acces eficient şi vederi panoramice asupra lacului Herăstrău şi asupra zonei de Nord a oraşului. Cele 2 turnuri rezidenţiale includ 139 de unităţi locative, în vreme ce parterul şi primul etaj al ansamblului au o suprafaţă de aproximativ 5.000 de mp destinată spaţiilor comerciale şi birourilor.

Compania are în derulare un parteneriat şi cu Le Manoir pentru deschiderea unui concept de gourmet market în cadrul One Herăstrău Towers, care va oferi accesul la o gamă largă de produse premium, serviciu de vânzare asistată sau posibilitatea accesării prin intermediul unei aplicaţii mobile dedicate.

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care în prezent deţin 59% din acţionariatul companiei şi sunt singurii membri executivi ai Consiliului de Administraţie, restul celorlalţi cinci membri fiind neexecutivi.

One United Properties a înregistrat în primele nouă luni din 2021 o cifră de afaceri de 627,7 milioane lei, în creştere cu 87%, şi un profit net de 191 milioane lei, de la 64 milioane lei în aceeaşi perioada a anului trecut, arată raportul financiar publicat la BVB.

Recent, One a estimate afaceri de 1,5 mld. lei şi un profit net de 548 mil. lei, potrivit bugetului aprobat luni de Consiliul de Administraţie.

Veniturile din chirii sunt estimate să ajungă la 71,78 milioane de lei în 2022, ca urmare a ocupării integrale a One Tower, recepţiei One Cotroceni Park Faza 1 şi închirierii acestuia, precum şi a achiziţiei pachetului majoritar de acţiuni la Bucur Obor.Compania estimează finalizarea fazei 2 a One Cotroceni Park înainte de sfârşitul anului, ceea ce va genera şi mai multe venituri recurente în următorii ani.

Portofoliul companiei include proiectele One Mircea Eliade, One Mamaia Nord, One Herastrau Towers, One Timpuri Noi, One Floreasca Vista, One Verdi Park, One Modrogan, One Peninsula, One Cotroceni Park, livrate sau în dezvoltare.

Pentru 2022, One United Properties estimează finalizarea următoarelor dezvoltări rezidenţiale: One Verdi Park, One Modrogan, One Timpuri Noi şi One Floreasca Vista, care vor contribui semnificativ la venitul net al companiei.

Dezvoltatorul imobiliar s-a listat pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti în iulie anul trecut, după încheierea unei oferte publice iniţiale primare prin care a atras de la investitori 260 milioane de lei.

De asemenea, compania este inclusă din decembrie 2021 în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente, respectiv FTSE Global All Cap.

De la listarea din 12 iulie 2021 încoace, acţiunile ONE înregistrează un avans de 33%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO