Constructii & Imobiliare

One United Properties obţine autorizaţia de construire pentru peste 2.000 de apartamente în ansamblul rezidenţial One Lake District din Capitală. Valoarea totală a proiectului ajunge la 338 mil. euro

One United Properties obţine autorizaţia de construire...

Autor: Cristina Bellu

09.02.2023, 08:55 4712

One United Properties (simbol bursier ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, a obţinut autorizaţia de construire pentru One Lake District, o dezvoltare rezidenţială sustenabilă de amploare cu 2.076 de apartamente, situată pe malul lacului Plumbuita din Capitală.

Valoarea brută de dezvoltare pentru One Lake District este de 337,7 milioane de euro, proiectul, care va fi construit pe pe opt hectare de teren, urmând să cuprindă nouă clădiri rezidenţiale, o clădire cu patru etaje destinată exclusiv parcărilor şi încă o clădire cu trei etaje pentru servicii educaţionale şi administrative.   

În plus, vor exista şi cinci spaţii comerciale, care vor aduce viitorilor rezidenţi numeroase servicii comerciale, gastronomice sau de relaxare.

Construcţia este inclusă din parteneriatul pe care One United Properties l-a demarat cu Veolia România pentru soluţii inovatoare care vizează eficientizarea consumului de energie, ca parte din strategia pe termen lung a dezvoltatorului de a livra clădiri durabile, cu amprentă redusă de carbon.

Ansamblul se înscrie în linia dezvoltărilor One United Properties care vizează şi segmentul mediu şi mediu-superior, iar preţurile de vânzare pornesc de la aproximativ 85.000 de euro, potrivit datelor furnizate de oficialii companiei.

„Propunem o paletă diversificată de servicii special concepute pentru rezidenţi, precum şi unităţi rezidenţiale variate, de la studiouri, la apartamente cu 1, 2, 3 camere sau duplexuri”, spune Beatrice Dumitraşcu, CEO Residential Division One United Properties.     

One Lake District va avea o suprafaţă totală construită de peste 250 de mii de metri pătraţi şi va fi construit în trei faze de dezvoltare, fiind estimat a fi livrat la finalul anului 2026.

One are o capitalizare de 3,2 mld. lei la Bursa de la Bucureşti şi este controlat în proporţie de 55,2% de vehiculele de investiţii ale lui Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, directori generali. Acţiunile ONE înregistrează o creştere de 3,9% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 11,9 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO