Constructii & Imobiliare

(P) Coresi Business Campus, cel mai amplu proiect de birouri clasa A din Braşov

(P) Coresi Business Campus, cel mai amplu proiect de...

Autor: Ştefan Stan

31.10.2019, 09:00 819

UN CENTRU DE AFACERI CU VIZIUNE ŞI FACILITĂŢI MIXTE, PENTRU O DEZVOLTARE DURABILĂ

Coresi Business Campus, componenta de birouri a Cartier Coresi, face parte din cel mai mare proiect de regenerare urbană şi comunitară din România, fiind un concept dezvoltat de compania Ceetrus pentru oraşul Braşov. Cu un potenţial de dezvoltare de 100.000 mp, Coresi Business Campus a luat naştere prin conversia unor spaţii industriale care au aparţinut fostei platforme Tractorul Braşov. Fiecare clădire de birouri din campus deţine certificare BREEAM şi  beneficiază de cele mai înalte standarde de calitate, de la finisaje până la utilităţi şi dotări, oferind companiilor cel mai atractiv mediu de lucru pentru angajaţi. În prezent, în Coresi Business Campus îşi au sediul peste 30 de companii naţionale şi internaţionale, în cadrul cărora lucrează peste 5.500 de profesionişti. Atenţia la detalii, arhitectura modernă, tehnologia de ultimă generaţie, dar şi integrarea unor spaţii cu facilităţi mixte, transformă Coresi Business Campus într-un centru emblemtic de afaceri al oraşului Braşov şi al regiunii.

SPAŢII NOI DE BIROURI ÎN CLĂDIREA H1 DIN CORESI BUSINESS CAMPUS

Anul acesta, compania CEETRUS a finalizat  construcţia clădirii de birouri H1, care face parte din etapa trei de dezvoltare. Spaţiile moderne şi generoase de lucru sunt dispuse pe o suprafaţă de 15.000 mp. Clădirea cu regim de înălţime P+4 se integrează armonios în arhitectura proiectului Cartier Coresi şi înglobează toate elementele caracteristice standardului clasa A. În cadrul  clădirii H1, se va regăsi un spaţiu modern şi versatil de co-working, dar şi o zonă de conferinţe cu o suprafaţă totală de 1.500 mp. Prin finalizarea clădirii de birouri H1, suprafaţa dezvoltată a campusului de birouri ajunge la 60.000 de metri pătraţi.

FLEXIMPLICITY – UN CONCEPT MODERN DE ÎNCHIRIERE ŞI PERSONALIZARE

Costurile, facilităţile şi dotările unei clădiri de birouri sunt doar câteva dintre aspectele la care o companie se raportează atunci cand îşi doreşte să închirieze un spaţiu nou de lucru pentru angajaţi. În cadrul Coresi Business Campus, procesul de închiriere şi amenajare a spaţiilor este eficientizat prin prezenţă şi suport permanent din partea echipelor abilitate de proiect, asset management şi facility management. Fiecare spaţiu de birou are configuraţia ideală pentu a permite o amenajare personalizată, în funcţie de nevoi şi pentru a surprinde personalitatea fiecărei companii. Avantajele sunt reflectate şi din perspectiva costurilor. Costurile pentru serviciile administrative şi cheltuielile operaţionale sunt fixe, fără add-on factor , astfel companiile pot avea o predictibilitate a tuturor cheltuielilor, putând totodată să îşi planifice mult mai eficient bugetele.

ACCESIBILITATE ŞI LOCALIZARE EXCELENTĂ

Coresi Busines Campus se bucură de o poziţionare privilegiată, datorită locaţiei ce oferă acces facil la reţeaua de transport public. Gara şi autogara se află la o distanţă de mai puţin de 5 minute de mers pe jos, iar în apropiere sunt accesibile 7 linii de autobuz. Mai mult, conexiunea directă cu centura nouă a Braşovului facilitează legătura rapidă între proiect şi diverse regiuni ale ţării. Finalizarea autostrăzii care leagă Braşovul de Bucureşti şi partea de vest a ţării, precum şi Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, vor aduce încă un avantaj major proiectului din perspectiva accesibilităţii.

Pe timpul verii, pe lângă mijloacele de transport în comun, angajaţii beneficiază în mod gratuit de un serviciu de bike-sharing, pentru a favoriza accesul la diversele facilităţi sau doar pentru deplasarea în scop recreativ în parcul de birouri. Membrii comunităţii pot utiliza acest mijloc de transport nu doar în incinta complexului de birouri, ci peste tot în Cartierul Coresi.

UN MEDIU DE LUCRU DINAMIC CU FACILITĂŢI MULTIPLE

Coresi Business Campus oferă angajaţilor un mediu vibrant de lucru şi o mulţime de spaţii cu funcţionalităţi multiple, atât în zona campusului, cât şi în Cartier Coresi.

În campus, angajaţii au acces la cafenea, restaurant, magazin One Minute, clinică medicală, spaţii de relaxare dotate cu wi-fi, zone special amenajate pentru desfăşurarea activităţilor sportive (fotbal, baschet, volei, ping pong sau badminton).

Facilităţile din cartier ( în apropiere de campus) completează lista de servicii disponibile pentru angajaţi: restaurante, cafenele, farmacii, curăţătorie, bănci, sală de sport, spa, coafor şi nailbar, patinoar, piscină olimpică, servicii publice administrative, etc.

Facilităţile din campus şi cartier vin să încurajeze conexiunile dintre colegi la birou, productivitatea întâlnirilor, cât şi să promoveze un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

Configuraţia modernă a clădirilor de birouri Coresi Business Campus este completată de spaţii verzi exterioare, care aduc un plus de valoare proiectului şi revitalizează o suprafaţă de aproape 20.000 mp.

Mai multe detalii: https://coresibusinesscampus.ro/ro/facilitati

 

VIZIUNE PE TERMEN LUNG

Proiectul de transformare a fostei platforme industriale Tractorul Braşov va continua cu cea de-a patra etapă de dezvoltare a Coresi Business Campus, ce presupune construcţia a două noi clădiri de birouri, U1 şi H2, cu suprafaţă închiriabilă de 25.000 metri pătraţi. Următoarea etapă de dezvoltare face parte din strategia de definire a unor noi funcţiuni relevante pentru comunitate şi reprezintă o prioritate pentru CEETRUS România, care îşi propune să transforme proiectul Cartier Coresi din Braşov într-un pol urban emblematic cu spaţii mixte de retail, birouri şi apartamente, într-o abordare with-for-citizens (cu şi pentru comunitate).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO