Constructii & Imobiliare

(P) Pandemia a dus la creşterea cererii de apartamente de vacanţă. Solid House îşi consolidează poziţia pe piaţa imobilară de la malul mării

Autor: Publicitate

01.11.2021, 12:35 2097

Piaţa imobiliară din România se află pe un trend ascendent, în ciuda dificultăţilor ridicate de pandemia de Covid19 în ultimele 18 luni. Potrivit specialiştilor, cererea de locuinţe va rămâne ridicată şi în continuare, în special când ne gândim la segmentele extreme ale spectrului rezidenţial: low-end şi high-end, în această categorie intrând şi apartamentele de vacanţă.

Totodată, profilul cumpărătorului a fost modelat de noua „normalitate”, la mare căutare fiind în acest moment apartamentele mai spaţioase şi luminoase, in blocuri noi cu multiple facilitati , balcoane generoase şi înconjurate de un cadru natural deosebit . Unul din patru români are în plan, pentru anul în curs, achiziţia unei locuinţe noi, iar pandemia i-a făcut pe oameni să înţeleagă importanţa alegerilor lor pe termen lung. Ba mai mult, un apartament este şi cea mai bună metodă de păstrare sau creştere a banilor investiţi. Spre exemplu, apartamentele cumpărate în vederea închirierii ulterioare au adus, în perioada 2017-2020, un randament anual în euro de aproximativ 6%, aceste cifre păstrându-se şi la nivelul ultimului an.

Peste 3.000 de apartamente vândute 

Cu o experienţă de peste 11 ani, Solid House este unul dintre cei mai mari şi importanţi dezvoltatori imobiliari din zona litoralului, cu o foarte bună reputaţie şi la nivel naţional, nu doar regional. Solid House şi-a croit reputaţia de cel mai căutat dezvoltator imobiliar din Zona Sud-Est a Romaniei, datorită seriozităţii cu care dezvoltă proiectele şi a designului si calităţii construcţiilor, toate proiectele imobiliare finalizate fiind vândute integral. 

„Povestea Solid House a început în anul 2010, când am demarat primul proiect imobiliar din Constanţa. Ulterior, ne-am implicat în alte 13 proiecte, atât în Constanţa, cât şi în Mamaia, toate finalizate cu succes. Am câştigat experienţă şi încredere de la un proiect la altul, ne-am dezvoltat constant şi, astfel, am ajuns în prezent la peste 3.000 de apartamente finalizate şi alte 3.000 în curs de dezvoltare. Construim, aşadar, cu responsabilitate şi cu o experienţă de 11 ani în spate, cotinuând în acelaşi timp să ne perfecţionăm şi să investim continuu în materiale şi tehnologii de ultimă generaţie. Suntem extrem de atenţi la calitatea şi durabilitatea construcţiilor noastre, care îmbunătăţesc nivelul şi calitatea vieţii a mii de oameni. Este cartea noastră de vizită şi motorul care ne-a adus la acest nivel”, spune Ramazan Gur, director general Solid House.

De-a lungul timpului, compania a ajuns să cunoască din ce în ce mai bine nevoile clienţilor, reuşind, astfel, să vină în întâmpinarea acestora cu apartamente ideale  pentru fiecare categorie de client.  

„Avem experienţă pe mai multe tipuri şi mărimi de şantiere proprii, know how specializat, tehnologii cutting-edge şi pasiune pentru ceea ce facem. Am dezvoltat o relaţie activă cu clienţii atat în timpul execuţiei, cât şi după preluarea locuinţei. Ţinând cont de feedback-ul lor, proiectăm şi construim locuinţe care să corespundă cât mai bine dorinţelor şi nevoilor reale ale viitorilor locatari’’, explică Ramazan Gur.

Proiecte imobiliare în locaţii cheie

Analiştii imobiliari spun că preţurile apartamentelor noi au crescut cu 6,8%,  piaţa rezidenţială din România fiind într-unul dintre cele mai bune momente ale ei din ultimele decenii.

 „Apartamentele noastre sunt căutate de către clienţi din zonă, care doresc să locuiască aici permanent, de către clienţi din alte zone ale ţării noastre , dar si de catre clienti din alte tari , care vor să le utilizeze drept apartamente de vacanţă. Estimăm ca în viitor aproximativ 70%-80% dintre cumpărători vor fi  investitori în imobiliare, care doresc apartamente în zone privilegiate de natură , cum ar fi la malul mării. Referitor la suprafaţa şi tipul apartamentelor, observăm o tendinţă către apartamentele spaţioase, cu zone bine delimitate, suprafeţe vitrate mari şi cu terase generoase. Toate proiectele noastre imobiliare se află în locaţii cheie, cum ar faleza mării, în imediata vecinătate a plajei, beneficiind de vederi spectaculoase, dar şi în zone ultra-centrale din oraş, având ca principal avantaj apropierea de toate punctele majore de interes: bănci, centre comerciale, şcoli, spitale etc.”, declară Ramazan Gur.

Cu un portofoliu impresionant de 13 proiecte imobiliare în derulare (sapte în Constanţa şi alte sase în Mamaia), dezvoltatorul imobiliar Solid House continuă planurile de extindere a business-ului şi va deschide, în viitorul apropiat, alte sapte şantiere de construcţii.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO