Constructii & Imobiliare

Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din ţară, pe care grupul Iulius o dezvoltă în Iaşi, a fost închiriată integral. Gigantul Microsoft, printre chiriaşii noului hub office

Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din...

Autor: Cristina Bellu

03.11.2022, 15:40 5854

Grupul IULIUS anunţă că Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din ţară, pe care compania o dezvoltă în Iaşi, a fost deja închiriată integral, înainte de darea în folosinţă, care va avea loc în primul trimestru din 2023.

Printre chiriaşii noului hub de birouri se numără nume ce activează în domeniul tehnologiei, IT, automotive, printre care şi Microsoft, care în prezent îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu din clădirea United Business Center 3, parte a ansamblului multifuncţional Palas Iaşi.

În urma finalizării lucrărilor, birourile Microsoft vor ocupa o suprafaţă de aproximativ 3.300 de metri pătraţi în cadrul noului proiect, iar angajaţii companiei vor beneficia, de asemenea, de o grădină privată de 800 metri pătraţi, potrivit datelor transmise de oficialii IULIUS.

 „După o perioadă în care am lucrat cu toţii de la distanţă, tot mai multe companii au implementat modelul de lucru hibrid. La Microsoft, considerăm că, în acest mediu, rolul biroului s-a schimbat, spaţiile fizice trebuie să fie acum adaptabile şi să satisfacă nevoi diferite – de la zone confortabile, mai puţin formale, unde colegii se pot întâlni şi discuta, până la spaţii care pot găzdui întâlniri de lucru sau unde angajaţii pot lucra individual”, spune Adina Vidroiu, director HR - Microsoft România, Grecia, Cipru şi Malta.

Palas Campus este o investiţie ce depăşeşte 120 de milioane de euro. Imobilul desfăşurat pe orizontală are şase corpuri, conectate atât la parter, cât şi la primele trei etaje, iar două niveluri subterane sunt alocate unei parcări cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri.

Pe lângă birourile clasa A, Palas Campus va include spaţii de tip coworking în aer liber, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele şi terase, un hub medical, o zonă de servicii care să faciliteze promovarea producătorilor locali, dar şi spaţii pentru duşuri şi vestiare, precum şi locuri de parcare a bicicletelor.

Vecinătatea cu ansamblul mixed-use Palas oferă nenumărate facilităţi de shopping, food, petrecere a timpului liber şi unde, în ultimii 10 ani, s-a format şi un puternic centru de business. Astfel, reţeaua office în Iaşi a grupului IULIUS ajunge la peste 130.000 mp, Palas Campus completând comunitatea United Business Center, care cuprinde 7 clădiri de birouri premium, cu o suprafaţă de 75.600 mp, ce găzduiesc peste 50 de companii şi unde lucrează aproximativ 10.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO