Constructii & Imobiliare

Papalekas a cumpărat clădirea Orange din Green Court. Urmează sediul băncii UniCredit

Papalekas a cumpărat clădirea Orange din Green Court....

Autor: Cristi Moga

28.11.2014, 00:08 1616

Fondul de investiţii Global­worth, fondat şi condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a ajuns la un acord cu grupul suedez Skanska pentru achiziţia primei clădiri a proiectului de birouri Green Court din Bucureşti, tranzacţie cu o valoare de 44 de milioane de euro ce urmează a fi închisă în primăvara anului viitor.

Clădirea cu o suprafaţă închiriabilă de 19.500 de metri pătraţi a fost finalizată în luna octombrie, dar sue­dezii au început să tatoneze vânzarea încă din vara acestui an, mai mulţi in­vestitori manifestându-şi interesul. Dintre aceştia s-a detaşat însă grecul Papa­lekas, care a fost dispus să plă­tească un preţ ce îi asigură un randa­ment de circa 7% în euro pe an, cu un punct procentual sub nivelul vehicu­lat în piaţă pentru proiectele de birouri.

Potrivit informaţiilor ZF, Papalekas ar urma ca în perioada imediat urmă­toare să semneze şi achiziţia sediului UniCredit Ţiriac Bank din Piaţa Presei Libere, clădire deţinută de grupul Bog’Art şi evaluată în primăvara acestui an la 43 de milioane de euro într-un raport al Globalworth.

Revenind la Green Court, clădirea dezvoltată de cei de la Skanska are doi chiriaşi mari - Orange şi Schneider Electric - care ocupă circa 90% din spaţiile de birouri. Chiria medie netă la care sunt închiriate aceste spaţii este cuprinsă între 12 şi 13 euro/metrul pătrat lunar, astfel că veniturile anuale vor fi de aproximativ trei milioane de euro, potrivit datelor ZF.

Repre­zentanţii părţilor implicate nu au oferit informaţii cu privire la nivelul chiriilor nete din cadrul clădirii sau al randa­mentului investiţiei, şi nici sursele din care va fi finanţată tranzacţia. În schimb, cele două grupuri de investitori au anunţat că până la finalizarea tranzacţiei clădirea va fi închiriată integral.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO