Constructii & Imobiliare

Papalekas face “tripla”: după ce a atras Vodafone şi Telekom în birourile sale, a cumpărat şi noul sediu al Orange

Papalekas face “tripla”: după ce a atras Vodafone...

Autor: Cristi Moga

27.11.2014, 11:30 2555

Fondul de investiţii Globalworth, fondat şi condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a ajuns la un acord cu suedezii de la Skanska pentru achiziţia primei clădiri a proiectului de birouri Green Court din zona Barbu Văcărescu - Floreasca, tranzacţia cu o valoare de 44 de milioane de euro urmând a fi încheiată până în cel de-al doilea trimestru al anului viitor.

Clădirea celor de Skanska are o suprafaţă închiriabilă de 19.500 de metri pătraţi, iar cel mai important chiriaş este grupul Orange, care a început să îşi mute în Green Court sediul secundar în care vor lucra în jur de 1.500 de angajaţi.

Astfel, după ce în acest an a reuşit să atragă în birourile pe care le dezvoltă şi grupurile Vodafone şi Telekom, Papalekas reuşeşte să aibă contracte cu cei mai importanţi operatori de telefonie mobilă de pe piaţa locală.

Pentru germanii de la Telekom Globalworth va contrui o clădire de 25.000 de metri pătraţi în dreptul staţiei de metrou Pipera, Vodafone îşi va muta operaţiunile într-un spaţiu de 16.000 de metri pătraţi al turnului Bucharest One aflat în construcţie lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu, în timp ce Orange a închiriat un spaţiu de aproape 14.000 mp în Green Court.

Ziarul Financiar a scris despre negocierile dintre cele două grupuri încă din luna august.

http://www.zf.ro/zf-24/skanska-a-inceput-discutiile-pentru-vanzarea-green-court-papalekas-este-printre-ofertanti-13086484

În cadrul acestei tranzacţii, Papalekas a fost asistat de avocaţii firmei NNDKP, în timp ce consultanţii celor de la Skanska au fost din cadrul casei de avocatură PeliFilip.

Green Court are în momentul de faţă un grad de ocupare a spaţiilor de 91%, alături de Orange având închiriate spaţii şi compania Schneider Electric, precum şi operatorii reţelelor 1 Minute şi Best Chef. Părţile au anunţat că până la finalizarea tranzacţiei clădirea va fi închiriată integral.

În cadrul proiectului Green Court Skanska dezvoltă trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă cumulată de 52.000 de metri pătraţi. Pentru primele două clădiri care au suprafeţe similare suedezii au anunţat un buget de investiţii de 80 de milioane de euro, circa 40 de milioane de euro pentru fiecare imobil. În aceste condiţii, suedezii au obţinut un profit de circa 4 milioane de euro din acest proiect a cărui dezvoltare a început în urmă cu circa doi ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO