Constructii & Imobiliare

Papalekas intră din nou în vria cumpărăturilor şi anunţă achiziţii de 120 de milioane de euro

Ioannis Papalekas este cel mai mare acţionar al Globalworth, în contextul în care deţine peste 42% din acţiuni.

Ioannis Papalekas este cel mai mare acţionar al Globalworth, în contextul în care deţine peste 42% din acţiuni.

Autor: Andreea Neferu

18.09.2015, 00:08 2295

Globalworth se pregăteşte să parafeze noi tranzacţii imobiliare în această toamnă după ce în ultimul an a cumpărat clădirile de birouri Nusco Tower, Green Court A şi UniCredit.

Compania de dezvoltare imobiliară Globalworth, fondată şi condusă de omul de afaceri grec Ioannis Papa­lekas, a semnat luna aceasta memo­randumuri de înţelegere pentru potenţiala achiziţie a unui portofoliu imobiliar extins de circa 30 de active, precum şi a două clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi. Investiţia în preluarea acestor active este estimată la circa 120 de milioane de euro.

„Compania este în prezent în proces de due diligence pentru aceste active“, potrivit Global­worth. În ultimii ani Globalworth a achiziţionat clădiri de birouri precum Nusco Tower, UniCredit Tower sau clădirea A din complexul Green Court, devenind unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe plan local. Una dintre potenţialele ţinte de achiziţii ale lui Papalekas ar fi, potrivit surselor ZF, clădirea B din proiectul de birouri Green Court, dezvoltat de suedezii de la Skanska.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO