Constructii & Imobiliare

Papalekas şi-a dus portofoliul din real-estate, listat la Bursa din Londra, aproape de 1 mld. euro prin achiziţiile din 2015

Ioannis Papalekas este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa imobiliară locală

Ioannis Papalekas este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa imobiliară locală

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.04.2016, 00:08 939

Portofoliul imobiliar controlat de compania Globalworth, listată pe piaţa bursieră de la Londra, cuprinde 19 active, din care 13 finalizate, 4 investiţii în curs de dezvoltare şi două terenuri care urmează a fi folosite ulterior pentru noi proiecte.

Compania de dezvoltare imo­biliară Globalworth, fondată şi condusă de grecul Ioannis Papalekas, şi-a majorat cu circa 55% valoarea portofoliului comparativ cu 2014, ajungând la o valoare estimată de peste 930 de milioane de euro la finalul anului trecut, potrivit raportului pu­bli­cat de companie pe bursa de la Londra. După ce va finaliza proiectele aflate în con­strucţie, dezvoltatorul va avea un portofoliu evaluat la peste 1 miliard de euro. În prezent portofoliul Globalworth cuprinde 19 active, din care 13 finalizate, 4 investiţii în curs de dezvoltare şi două terenuri ce urmează a fi folosite ulterior pentru noi proiecte.

Tot în raportul Globalworth apare informaţia potrivit căreia numele proiectului de birouri din zona metroului Aurel Vlaicu, cunoscut până acum ca Bucharest One, a devenit Globalworth Tower. Proiectul este finalizat din primele trei luni din 2016, însă chiriaşii se vor muta în următoarele luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO