Constructii & Imobiliare

Piaţa de investiţii imobiliare a consemnat doar patru tranzacţii de peste 10 mil. euro în S1/2019. “Volumele şi preţurile au urcat uşor, iar cumpărătorii au rămas atenţi la ceea ce cumpără”

Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România

Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România

Autor: Cristina Bellu

19.08.2019, 11:25 285

The Office şi portofoliul de centre comerciale al Prime Kapital au generat peste 70% din valoarea totală de 340 mil. euro înregistrată în S1/2019.

În contextul în care se vehiculează tot mai des informaţii despre o încălzire accentuată a pietei de investiţii imobiliare locale, datele privind evoluţia din primul semestru al acestui an arată că piaţa a consemnat doar patru tranzacţii de peste 10 milioane de euro, iar peste 70% din valoarea totală de 340 mil. euro înregistrată în S1/2019 a fost generată de tranzacţiile care au vizat proiectul The Office şi portofoliul de centre comerciale al Prime Kapital, potrivit datelor furnizate de compania de consultanţă imobiliară JLL.

”Este adevărat că există un număr crescut de tranzacţii în diverse stadii de negociere pe piaţa de investiţii, care este posibil să ducă piaţa la cel mai mare volum de după 2014, spre 1,2 mld. euro. Cu toate acestea, cumpărătorii rămân foarte atenţi şi procesele de due-diligence sunt foarte detaliate”, spune Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România.

Peste jumătate din investiţiile din primul semestru au vizat clădiri de birouri, tendinţă care va continua şi în perioada următoare, birourile rămânând cea mai lichidă clasa de active imobiliare în prezent.

În context regional, România şi Cehia sunt sigurele ţări care au înregistrat creşteri ale investiţiilor, în condiţiile în care în Polonia, Ungaria şi Slovacia au fost consemnate scăderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO