Constructii & Imobiliare

Piaţa imobiliară din Londra se întoarce în 2008: Brexitul le face zile negre brokerilor de real-estate

Piaţa imobiliară din Londra se întoarce în 2008:...

Autor: Ştefan Stan

14.09.2017, 12:10 506

Proprietăţile imobiliare din centrul Londrei continuă să scadă puternic în August, în contrast cu preţurile din afara Capitalei, care rămân puternic pe poziţii, potrivit autorităţilor din Marea Britanie, scrie Bloomberg.

În timp ce preţurile la imobiliare la nivel naţional au avut o uşoară revenire în iulie, de la minimul ultimelor patru ani, agenţii imobiliari din Londra au dat cele mai negre prognoze din 2008.

Preţurile proprietăţilor la nivel general au fost ridicate de creşterile din Irlanda de Nord, Scoţia şi zonele din nord-vest, potrivit studiului. Vânzările nu au crescut ca volum din noiembrie 2016.

„Ultimele rezultate indică faptul că presiunea cea mai mare, atât pe preţuri, cât şi pe activitate, continuă să se resimtă în centrul Londrei. Deşi sunt semne că şi partea de sud-est ar putea pierde din inerţie, dovezile pe moment arată că impactul este foarte specific centrului Capitalei”, a spus Simon Rubinsohn, economist şef la RICS.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO