• Leu / EUR4.9030
  • Leu / GBP5.5798
  • Leu / USD4.4936
Constructii & Imobiliare

Planul de reorganizare iniţiat de CITR pentru Construcţii Napoca, companie în insolvenţă din decembrie 2021, confirmat de instanţă. Mariana Boiciuc, CITR: Compania ar putea sa iasă din reorganizare înainte de termenul prevăzut în plan

Planul de reorganizare iniţiat de CITR pentru Construcţii Napoca, companie în insolvenţă din decembrie 2021, confirmat de instanţă. Mariana Boiciuc, CITR: Compania ar putea sa iasă din reorganizare înainte de termenul prevăzut în plan

Mariana Boiciuc, Senior Partner, CITR Cluj

Autor: Cristina Bellu

10.10.2022, 11:20 246

Planul de reorganizare propus pentru societatea Construcţii Napoca, aflată în procedură de insolvenţă de la sfârşitul anului trecut, a fost confirmat de către judecătorul sindic la mai puţin de zece luni de la debutul procedurii, au anunţat luni reprezentanţii CITR.

„Am folosit o soluţie de restructurare eficientă, puternic ancorată în specificul business-ului şi în dinamica pieţei în care activează compania. (...) Având în vedere rezultatele foarte bune, credem că societatea are şanse mari sa iasă anticipat din procedura de reorganizare, înainte de împlinirea celor 3 ani prevăzuţi în plan.” a declarat Mariana Boiciuc, Senior Partner, CITR Cluj.

Înfiinţată la începutul anului 1991, Societatea de Construcţii Napoca S.A. a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel regional în Transilvania, dar şi la nivel naţional. Compania desfăşoară activităţi complexe în domeniul construcţiilor, atât de proiectare, cât şi în execuţia de hale industriale, spaţii de producţie, birouri administrative, construcţii civile şi de cult, monumente de artă, infrastructuri baze aeriene, drumuri şi poduri, lucrări în domeniul gestionării apei şi construcţii hidrotehnice.

„Aprobarea şi confirmarea planului de reorganizare al Societăţii de Construcţii Napoca, dar şi premisele pentru reuşita acestui plan sunt argumente în plus pentru a încuraja companiile în dificultate să apeleze soluţii de restructurare, mai ales acum când cadrul legal a fost adaptat legislaţiei europene, , iar piaţa construcţiilor întâmpină dificultăţi. Noile reglementări aduc instrumente eficiente de negociere, într-un cadru asistat de un specialist, pentru a permite o restructurare a afacerii şi a datoriilor şi a reda echilibrul şi perspectiva în business.” explică Călin Părău, Manager Comercial în cadrul CITR.

În primele şase luni ale anului, 670 companii de construcţii au intrat în insolvenţă, în creştere cu 31,63% faţă de perioada similară a anului trecut.

Sectorul construcţiilor este afectat semnificativ de creşterea preţului materialelor de construcţii şi a carburantului, de creşterea dobânzilor, de oferta redusă de produse de garantare (după falimentul City Insurance) şi de lipsa forţei de muncă.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9030
Diferență: 0,2208
Ieri: 4.8922
Azi: 4.4936
Diferență: 0,0178
Ieri: 4.4928
Azi: 5.5798
Diferență: 0,3345
Ieri: 5.5612
Azi: 4.8925
Diferență: 0,2705
Ieri: 4.8793