Constructii & Imobiliare

Platforma de investiţii ROCA îşi extinde portofoliul şi preia 30% din BICO Industries, producător de armături din fibră de sticlă cu 35% cotă de piaţă la nivel naţional

Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments

Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments

Autor: Cristina Bellu

24.08.2020, 10:49 532

♦ Fondul urmează să ajungă la o deţinere de 30% din companie în următoarele luni.

Platforma de investiţii ROCA Investments, parte din Impetum Group, care ajută businessurile româneşti aflate în impas, dar care au un viitor valid, se alătură acţionariatului BICO Industries, principalul jucător din producţia locală de armături din fibră de sticlă, cu o cotă de piaţă estimată la 35% la nivel naţional şi 5% în Europa, alături de care ţinteşte să ajungă în top 3 jucători europeni din producţia de fibră de sticlă.

„Tranzacţia este una complexă, în care vom ajunge ca în următoarele luni să deţinem o cotă de 30% din acţiuni. Este vorba de o companie cu perspective internaţionale de scalare şi cu un avans admirabil pe piaţa din Europa, către care direcţionează deja 28% din totalul producţiei. (...) Vom pune umărul ca împreună să devenim unul dintre primii 3 jucători la nivel european din industria de fibră de sticlă”, spune Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments.

În următorii cinci ani, BICO Industries şi-a bugetat investiţii care vizează creşterea capacităţii de producţie şi majorarea profitul de aproape trei ori.

De altfel, în contextul în care cifra de afaceri în sectorul industrial a scăzut considerabil, şi deşi a fost obligată ca în perioada lunii aprilie 2020 să îşi îngheţe activitatea de producţie, BICO Industries a înregistrat în 2020 o creştere de 5% a rezultatului EBITDA comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise de companie.

„Considerăm acest moment drept o validare a competenţelor echipei BICO Industries prin intrarea în elita businessului autohton”, completează Mihai Bîrliba, acţionar majoritar BICO Industries.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO