Plosceanu, ARACO: 2012 a fost un an eşuat din punct de vedere al redimensionării sectorului construcţiilor

30 ian 2013 Autor: Andreea Neferu

Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor din Construcţii (ARACO), consideră că 2012 a fost un an “eşuat” pentru piaţa construcţiilor.

"2012, din păcate, a fost un an eşuat din punct de vedere al redimensionării sectorului con­strucţiilor. Erau aşteptări mari, mai ales pen­tru că a fost an electoral. Dar s-a schimbat gu­vernul, au fost mai multe runde de alegeri care au creat în politica decizională privind inves­tiţiile o serie de întârzieri şi schimbări de ati­tu­dine. Mai mult, au fost sincope pe pro­iectele deja lansate, dar şi pe cele care trebuia scoa­se la licitaţie", a declarat Laurenţiu Plosceanu.

Deocamdată nu există cifre oficiale privind dimensiunea pieţei construcţiilor pe întreg anul 2012, însă estimările ARACO arată că în primele 11 luni ale anului trecut valoarea sectorului s-a ridicat la circa 8,1 miliarde de euro, în condiţiile în care în întreg anul 2011, aceasta s-a ridicat la aproximativ 9,3 miliarde de euro.

 

 

 
Cuvinte cheie:
ARACO
, piata

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide