Constructii & Imobiliare

Practic SA, unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Bucureşti, vinde un teren de 1.361 mp în zona Primăverii din Bucureşti, la preţul de 8 milioane euro, către dezvoltatorul imobiliar Hagag

Practic SA, unul dintre cei mai mari proprietari de...

Autor: Roxana Rosu

10.12.2021, 10:28 458

Practic SA, unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale stradale din Bucureşti, vinde un teren de 1.361 mp în Bucureşti în zona Primăverii, la preţul de 8 milioane euro, fără TVA, către dezvoltatorul imobiliar Hagag.

Acţionarii Practic au aprobat vânzarea în data de 9 decembrie.

Plata se va realiza în două tranşe egale, achitate la momentul semnării ante-contractului, respectiv a contractului de vânzare.

Practic SA are aproximativ 35.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania este deţinută de Radu Dimofte, cu un pachet de 48% din acţiuni, şi de International Business & Trading Corporation (32%) şi Wellkept Group (12%). Radu Dimofte este acţionar în mai multe businessuri locale precum KFC şi Pizza Hut România.

Potrivit datelor ZF, printre chiriaşi se numără supermarketurile Mega Image şi Carrefour, farmaciile Sensiblu sau Help Net, agenţii de pariuri precum Maxbet şi sucursalele bancare ING, Idea Bank, BRD sau UniCredit.

Hagag Development Europe este primul dezvoltator care a decis să investească puternic în imobile istorice pentru a le consolida şi transforma în proiecte rezidenţiale de lux sau de birouri.

După clădirile de pe Calea Victoriei, de la numerele 109 - fostul sediu Petrom şi 139, un fost bloc de locuinţe construit în perioada interbelică, Hagag a cumpărat şi o veche clădire de birouri, o fostă centrală telefonică din zona Universitate, pe strada Tudor Arghezi.

Dezvoltatorul a primit certificatul de urbanism în vara anului trecut pentru restaurarea, consolidarea şi refuncţionalizarea clădirii monument istoric Palatul Ştirbey. Bugetul alocat pentru lucrările de recondiţionare a palatului şi reedificarea corpului anexă este de 20 de milioane de euro.

Practic SA are o capitalizare de 487 milioane lei, iar acţiunile s-au apreciat cu 32% de la începutul anului, după tranzacţii de doar 99.925 lei la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO