Constructii & Imobiliare

Premier Estate Management se extinde pe piaţa locală integrând servicii de Property Management pentru proprietari. În zonele mai scumpe ale Capitalei chiria pe lună poate ajunge până la 650 de euro

Andreea Comşa, CEO Premier Estate Management

Andreea Comşa, CEO Premier Estate Management

Autor: Corina Zamfir

26.09.2017, 18:39 1022

Premier Estate Management, una din principalele companii de consultanţă imobiliară active pe piaţa locală, anunţă extinderea activităţilor prin integrarea serviciilor de Property Management în portofoliul agenţiei.

Serviciile de Property Management vor include relaţia permanentă cu chiriaşul, inclusiv fidelizarea acestuia, rezolvarea problemelor de natură tehnică (intervenţii, revizii centrale termice, aparate de aer condiţionat, verificarea radiatoarelor, managementul furnizorilor de servicii), gestionarea taxelor şi urmărirea plăţilor de către chiriaşi, diverse aspecte administrative sau tehnice.

Chiria medie solicitată pentru proprietăţile rezidenţiale pentru care proprietarii apelează la servicii de property management este uşor mai ridicată decât media pe piaţă fiind vorba în principal de imobile noi.

Astfel, o garsonieră se închiriază cu 350 euro pe lună. Pe segmentul apartamentelor cu două camere, chiriile medii se situează la 500-550 euro, iar pentru apartamentele cu trei camere, preţul solicitat se situează 750 euro pe lună.

Pe segmentul garsonierelor, cele mai scumpe zone sunt Centrul Vechi, Splaiul Unirii şi Aviaţiei unde chiriile se încadrează între 400 şi 450 euro. În cazul apartamentelor cu două camere, în zone precum Herăstrău, Primăverii şi Amzei chiriile medii se situează între 540 şi 650 de euro/lună. Cele mai scumpe zone pentru apartamentele cu trei camere sunt Nordului, Piaţa Victoriei şi Primăverii cu chirii medii cuprinse între 750 şi 950 euro/lună.

Extinderea pe piaţa locală are loc în urma fuziunii cu The Estate, companie locală specializată în servicii de Property Management.

“După creşterea portofoliului nostru cu o serie de noi proiecte, un pas firesc pe care l-am urmărit în dezvoltarea companiei este de a ne extinde serviciile pentru a deveni o agenţie imobiliară completă, care oferă întreaga paletă de servicii, de la consultanţă de business până la property management, o nişă care creşte în această perioadă”, subliniază Andreea Comşa, CEO Premier Estate Management.

 „De asemenea, în cadrul pachetelor de servicii de property management oferite de către Premier Estate Management, echipa The Estate se va ocupa şi de închirierea apartamentelor. Diferenţa majoră faţă de serviciile unei agenţii imobiliare în acest caz este că noi, administrând proprietatea pe termen lung, alegem cu mare grijă chiriaşul şi agreăm împreună o colaborare benefică pentru toate părţile implicate – proprietar şi chiriaş . Un chiriaş rămâne în medie 34 de luni în apartamentele administrate de noi”, explică Laura Baciu, co-fondator The Estate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO