Constructii & Imobiliare

Premierul Viorica Dăncilă: Avem în stadiu avansat un proiect de reducere a costurilor de finanţare pentru Prima Casă

Premierul Viorica Dăncilă: Avem în stadiu avansat un...

Autor: Alexandru Costea

23.05.2019, 15:53 353

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că Executivul are în lucru, "în stadiu avansat", un proiect pentru reducerea costurilor de finanţare pentru cei care cumpără o locuinţă prin programul "Prima Casă". Guvernul îşi propune creşterea garanţiei guvernamentale la 80% din valoarea creditului.

"Avem într-un stadiu avansat şi alte două proiecte sociale cu beneficii importante pentru români. Discutăm astăzi în primă lectură proiectul «O familie o casă» o variantă mai aproape de nevoile cetăţenilor a programului Prima Casă. Venim cu noi măsuri de reducere a costurilor de finanţare pentru românii care doresc să cumpere o locuinţă. Concret ne propunem creşterea nivelului garanţiei guvernamentale de la 50% cât este în prezent la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiune şi reducerea substanţială a dobânzi pentru familiile cu copii şi pentru persoanele cu dizabilităţi", a afirmat prim-ministrul.

Pe 12 mai, Liviu Dragnea a declarat că vor fi luate măsuri pentru programul „Prima Casă” pentru ca creditul să fie luat şi rambursat în condiţii mai avantajoase, fiind atunci discuţii despre rate fixe. El preciza atunci că erau discuţii şi despre îngheţarea impozitelor pe proprietate până în anul 2040.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO