Constructii & Imobiliare

Preţul locuinţelor în România a crescut cu 5,7% în T3/2018: în 2019 vom vedea o stabilizare

Preţul locuinţelor în România a crescut cu 5,7% în...

Autor: Răzvan Botea

21.01.2019, 00:06 1596

♦ Gabriel Voicu, consultant imobiliar: În 2019 nu cred că vom vedea fluctuaţii prea mari de preţuri, se va ajunge într-o zonă de echilibru, pentru că piaţa dă semne de maturizare.

Preţul locuinţelor din România a crescut în trimestrul al treilea din 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent cu 5,7%, arată cele mai recente date ale Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

„Nu cred că în 2019 vom vedea fluctuaţii foarte mari de preţuri. Sunt zone unde este posibil să vedem creşteri chiar şi de 10%, cartiere cum este Aviaţiei (din Bucureşti - n. red.), de exemplu, altele în care vom vedea scăderi. Ca privire generală, vom vedea o stabilizare a preţurilor sau o creştere uşoară. Este destul de devreme să apreciem evoluţia pieţei în acest an, însă aceste prime două săptămâni au fost optimiste, cererea se menţine la acelaşi nivel ca anul trecut. Consider că se va ajunge într-o zonă de echilibru, pentru că piaţa românească dă semne de maturizare“, a declarat pentru ZF Gabriel Voicu, consultant imobiliar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO