Constructii & Imobiliare

Prima şcoală într-o clădire de birouri. Şcoala Gimnazială I.G. Duca s-ar putea muta într-un spaţiu din birourile One Cotroceni Park pe durata consolidării

Prima şcoală într-o clădire de birouri. Şcoala...

Autor: Bogdan Alecu

10.03.2023, 00:07 2506

Şcoala Gimnazială I.G. Duca s-ar putea muta din toamnă în clădirea de birouri One Cotroceni Park de la staţia de metrou Academiei pe o perioadă de doi ani, timp în care clădirea actuală, încadrată la risc seismic de gradul al doilea, va fi consolidată şi modernizată. „Suntem  în discuţii să mutăm elevii Şcolii I.G. Duca în proiectul One Cotroceni Park, dar momentan mai sunt elemente procedurale care trebuie parcurse pentru ca acest lucru să se întâmple“, a explicat Andrei Diaconescu, cofondator al One United Properties.

În cazul în care se va aproba, dezvoltatorul va pune la dispoziţia şcolii o suprafaţă de 1.390 mp pe o perioadă de doi ani cu titlu gratuit, fără a încasa chirie. În One Cotroceni Park chiria este de circa 15 euro/mp/lună, astfel încât şcoala economiseşte peste 500.000 de euro. În plus, tot One United va dona pentru amenajarea spaţiilor încă 350.000 de euro, iar mobilierul va fi mutat de şcoală.

Procedura prin care o şcoală este consolidată cere ca elevii să fie mutaţi într-o clădire aflată la cel mult 500 de metri de clădirea curentă, iar elevii nu au în acest moment o altă alternativă care să permită relocarea.  Clădirea şcolii este încadrată în clasa de risc seismic II - nu există risc de prăbuşire, ci doar de avarii majore. Aceasta a fost construită în 1935, ceea ce înseamnă că deja a trecut prin două cutremure puternice - cel din 1940 şi cel din 1977 şi nu a fost reabilitată.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro