Constructii & Imobiliare

Primăria Bistriţa a investit peste un milion de euro într-un pod care nu poate fi folosit

Primăria Bistriţa a investit peste un milion de euro...

Autor: Raluca Lazaroi

09.02.2017, 11:22 213

Primăria Bistriţa a accesat un credit pe o perioadă de 20 de ani pentru amenajarea unui pod peste râul Bistriţa, pod care ar fi trebuit să facă legătura cu zona Zăvoaie, o zonă care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 10 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lucrările la pod au început în martie 2015, iar termenul de execuţie a fost de 18 luni, însă nici până acum acesta nu este terminat. Autorităţile locale nu insistă pentru finalizarea podului deoarece acesta nu poate fi folosit.

Primăria a încercat să obţină acordul proprietarilor din zonă pentru amenajarea unei străzi noi, însă s-a lovit de refuzul categoric al cetăţenilor şi, în aceste condiţii, a fost nevoită să găsească alte soluţii, urmând să fie reabilitată o stradă aflată pe malul apei.

“Normal ar fi fost să ne apucăm şi de strada Faleză din anul 2015 când au început lucrările la Podul Berăriei, dar eu nu am crezut că nu mă voi înţelege cu oamenii care au terenuri acolo şi nu ne vor lăsa să realizăm şoseaua de legătură pe terenurilor lor. A fost o singură persoană care s-a opus şi nu am putut ajunge la un acord cu ceilalţi proprietari. Aşa că varianta de a face drumul în continuarea podului a picat pentru că ne-ar fi aşteptat cel puţin cinci ani de procese cu exproprierile”, a declarat, corespondetului MEDIAFAX, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.

Pentru realizarea accesului pe pod şi reabilitarea străzii Primăria Bistriţa va cheltui alţi 300.000 de euro din bugetul local, lucrările urmând să înceapă în primăvara acestui an şi vor fi finalizate abia anul viitor, până atunci podul rămânând în conservare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO