Constructii & Imobiliare

Primăria din Alba Iulia vrea să investească 500.000 de euro în construirea a 52 de platforme de gunoi subterane

Primăria din Alba Iulia vrea să investească 500.000 de...

Autor: Dan Lungu, Adina Oşan

06.10.2015, 18:50 650

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a prezentat, marţi, prima platformă de gunoi subterană construită în centrul oraşului, în spatele fostului cinematograf Columna, edilul anunţând cu această ocazie că municipalitatea vrea să construiască zeci de astfel de platforme în toate cartierele.

Mircea Hava a spus că o astfel de platformă costă peste 11.000 de euro (fără TVA) şi are o garanţie de 20 de ani, iar prima platformă a fost construită de firma care se ocupă de serviciile de salubritate în Alba Iulia.

Noile platforme presupun containere de gunoi subterane la care vor avea acces doar angajaţii firmelor de salubritate, urcarea şi coborârea rampei fiind realizată cu un sistem hidraulic care se alimentează direct de la maşina de gunoi.

"Lucrurile astea le-am văzut în străinătate, pentru că noi am importat multe lucruri pe care le-am văzut funcţionale în alte ţări. (…) Nu am inventat eu roata, şi nici nu vreau să mă apuc acum să o inventez. Dacă ştiu că este inventată undeva, o aducem de acolo şi o potrivim la vehiculul nostru. Asta am făcut şi noi, am văzut principiul de funcţionare şi l-am adaptat nevoilor noastre", a spus Mircea Hava.

Edilul a adăugat că proiectul de construire a platformelor de gunoi subterane este necesar pentru a elimina "scobitul prin gunoaie", problemă cu care s-ar confrunta administraţia locală în multe zone din oraş şi pentru care a fost nevoită să încercuiască cu gard containerele de gunoi.

"Ţine de curăţenie, de modernitate. (...) La anul vom găsi sursele de finanţare şi în tot oraşul vor fi făcute 52 de astfel de platforme. În Alba Iulia, vom termina cu scobitul prin gunoaie, cu mizeriile pe care le vedem", a mai spus Mircea Hava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO