Constructii & Imobiliare

Primarul Capitalei a găsit modelul pe care îl vrea pentru Bucureşti: Tokyo este un model de bune practici pentru Bucureşti

Primarul Capitalei a găsit modelul pe care îl vrea...

Autor: Departamentul Social

24.10.2018, 11:05 437

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit, miercuri, în Tokyo, cu primarul general şi guvernatorul acestei metropole, Yuriko Koike, unde s-a discutat despre consolidarea clădirilor cu risc seismic, reducerea poluării şi managementul situaţiilor de urgenţă. 

„Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care delegaţia condusă de Primarul General Gabriela Firea o realizează zilele acestea în capitală niponă. Discuţiile au vizat managementul situaţiilor de urgenţă şi al traficului, punerea în siguranţă a clădirilor cu risc seismic şi două evenimente sportive majore care se vor desfăşura în cele două capitale în anul 2020: Jocurile Olimpice de Vara 2020, organizate la Tokyo, şi găzduirea, la Bucureşti, a unor meciuri din campionatul european de fotbal EURO 2020”, informează Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au convenit să constituie grupuri de lucru comune în domeniile reabilitării clădirilor cu risc seismic, managementul situaţiilor de urgenţă şi reducerea poluării.

„După două zile de întâlniri cu înalţi oficiali din Tokyo, pot spune că această metropolă reprezintă pentru Bucureşti un model de bune practici în cel puţin două direcţii: proiectele de reducere a consecinţelor cauzate de producerea cutremurelor şi managementul traficului. Deşi Bucureştiul este capitală europeană cu cel mai mare risc seismic, în ultimii 27 de ani autorităţile locale au reabilitat doar 20 de clădiri, suma anuală alocată fiind de 1 milion de euro pe an. În ultimii ani, am reuşit să restartam programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic, prin reorganizarea proiectelor de acest tip şi alocări financiare substanţiale: doar anul acesta am alocat 10 milioane de euro, iar că rezultat, avem în lucru, în acest moment, peste 41 de clădiri. Majoritatea clădirilor aflate în consolidare sunt construite în perioada anilor 1900, se află în centrul Bucureştiului, o parte dintre ele fiind monumente istorice”, a declarat Gabriela Firea, prin intermediul comunicatului de presă.

La final, cei doi oficiali au făcut un schimb de cadouri: Gabriela Firea i-a oferit guvernatorului Yuriko Koike o ie românească, şi un telefon vechi, în contextul în care, la Tokyo, medaliile pentru sportivi sunt confecţionate din componente
care provin din aparate uzate. Firea a primit din partea oficialului nipon un model identic cu medaliile oferite în prezent în cadrul competiţiilor sportive de la Jocurile Olimpice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO