Constructii & Imobiliare

Producătorul britanic de sisteme de control pentru iluminat Prolojik Limited primeşte certificarea de siguranţă IMMUNE, iniţiată în aprilie 2020 de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property

Liviu Tudor, preşedinte al European Property Federation şi fondator al Genesis Property

Liviu Tudor, preşedinte al European Property Federation şi fondator al Genesis Property

Autor: Cristina Bellu

07.05.2021, 10:43 99

Healthy by Design Building Institute (HDBI) a acordat producătorului britanic de sisteme de control pentru corpuri de iluminat Prolojik Limited certificarea IMMUNE Building Standard™ pentru sediul central din Buckinghamshire, Marea Britanie.

Clădirea de birouri deţinută de Prolojik Limited, care a contribuit la standardul IMMUNE™, a obţinut eticheta IMMUNE™-Strong în urma angajamentului companiei de a implementa măsuri de siguranţă pentru sănătate şi de a crea un spaţiu de lucru mai sănătos pentru angajaţi.

 IMMUNE™ este un standard global open-source iniţiat în aprilie 2020 de Liviu Tudor, preşedinte al European Property Federation şi fondator al Genesis Property.

„The IMMUNE Building Standard™ ia avânt şi beneficiază de un interes crescut din partea liderilor din întreaga lume care încearcă să reducă efectele Covid-19 asupra spaţiilor construite şi să contribuie în mod sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului. Felicităm Prolojik Limited pentru viziune în procesul de proiectare a standardului şi leadership în implementarea standardului în sediul central”, spune Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property şi preşedintele European Property Federation.

Sediul central al Prolojik Limited integrează în prezent un set coerent de măsuri, bazate pe ştiinţă şi tehnologie, dintre cele 135 de criterii recomandate de IMMUNE™ pentru un mediu sănătos prin design. Printre măsurile IMMUNE™ se numără sisteme eficiente de filtrare a aerului şi a apei şi măsuri stricte pentru igienă, spaţiul de carantină IMMUNE™ care funcţionează ca o zonă special concepută, complet echipată şi gata de utilizare în cazul nevoii imediate de izolare a persoanelor expuse, şi depozitul de urgenţă IMMUNE™, care este un sistem logistic de răspuns în cazul unei pandemii.

„Principiile The IMMUNE Building Standard™ sunt aliniate obiectivelor noastre operaţionale şi strategice de a sprijini revenirea sigură în mediul construit atât a companiei noastre, cât şi a clienţilor pe care îi sprijinim”, adaugă Asela Rodrigo, fondator şi managing director al Prolojik Limited.

Certificarea IMMUNE™ Strong a sediului Prolojik Limited are la bază un proces complex de evaluare desfăşurat de Build Green, companie autorizată independentă care a contribuit la dezvoltarea standardului.

Standardul IMMUNE™ este inspirat de tehnologii şi proceduri dezvoltate şi aplicate în spitale şi clinici medicale.  

Printre măsurile recomandate se numără sisteme eficiente de filtrare a aerului şi tehnologii pentru igienizarea suprafeţelor. De asemenea, certificatul prevede amenajarea unei camere de carantină, în caz de nevoie imediată de izolare a persoanelor expuse riscului şi un sistem logistic rapid pentru răspuns imediat la o situaţie similară pandemiei.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România. Compania deţine peste 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri care găzduiesc peste 20.000 de angajaţi: Novo Park din Pipera şi West Gate Business District din zona Militari.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studenţesc privat din România, West Gate Studios, şi al hotelului de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO