Constructii & Imobiliare

Producătorul de bare şi ţevi din oţel cromat Nimet Targovişte investeşte 1,5 mil. euro în construcţia a două centrale fotovoltaice, proiect dezvoltat de Enel X România

Producătorul de bare şi ţevi din oţel cromat Nimet...

Autor: Cristina Bellu

02.08.2021, 12:20 692

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului italian Enel, construieşte două centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de circa 2 MWp, pentru producătorul de bare şi ţevi din oţel cromat Nimet Targovişte.

Investiţia în proiect ajunge la 1,5 mil. euro şi presupune livrarea a două sisteme ce integrează peste 4.100 de panouri fotovoltaice de înaltă eficienţă, cu celule de tip mono-cristalin, amplasate la cele două fabrici Nimet din localităţile Lazuri şi Târgovişte din judeţul Dâmboviţa.

„Cele două centrale fotovoltaice reprezintă un prim pas în demersul Nimet, unul dintre principalii producători de bare şi ţevi din oţel cromat la nivel european, de a ajunge la o capacitate fotovoltaică instalată de 6 MW până în 2023”, spune Samy Numan, Managing Director, Nimet.

O altă componentă a proiectului este infrastructura pentru mobilitate electrică, prin instalarea la cele două fabrici a mai multe puncte de încărcare a vehiculelor electrice.

„Enel X România ajută companiile să identifice cele mai potrivite tehnologii pentru a-şi eficientiza consumul de energie şi, implicit, pentru ca business-ul lor să devină unul sustenabil”, adaugă Mirel Jarnea, Head of B2B E-Industries, Enel X România.

Sistemele fotovoltaice montate pe acoperişul fabricilor Nimet vor asigura o producţie anuală de energie electrică de circa 2.350 MWh, contribuind la reducerea cu 740 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectul dezvoltat împreună cu Enel X aduce un plus de sustenabilitate în activitatea firmei Nimet.

Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 20.700 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.300 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Economiile anuale înregistrate de companiile care şi-au instalat astfel de surse de producţie de energie depăşesc 900.000 de euro, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO