Constructii & Imobiliare

Producătorul finlandez de ascensoare Kone şi-a relocat activitatea în proiectul de regenerare urbană West Business Campus din vestul Capitalei, unde a închiriat 1.230 mp de birouri şi spaţii de depozitare

Producătorul finlandez de ascensoare Kone şi-a relocat...

Autor: Cristina Bellu

19.11.2021, 10:33 353

Compania finlandeză producătoare de ascensoare Kone a închiriat 1.230 metri pătraţi în proiectul de regenerare urbană West Business Campus din vestul Capitalei, constând in 900 metri pătraţi de spaţii de birouri şi 330 metri pătraţi de spaţii de depozitare, într-o tranzacţie intermediata de compania de consultanţă imobiliară Activ Property Services.

“Cererea din partea companiei Kone a fost o provocare avand in vedere cerintele speciale, printre care identificarea unei locatii care sa puna la dispozitie birouri de clasa A si spatii generoase de depozitare si service”, spune Andrei Birsan, partener in cadrul departamentului de birouri al Activ Property Services.

Înfiinţată în 1910 în Finlanda, Kone este in prezent lider global in domeniul ascensoarelor si scarilor rulante. Pe langa furnizarea ascensoarelor, scarilor rulante si a usilor automate, compania ofera si solutii de mentenanta, reparatii si modernizare, ce adauga valoare ciclului de viata a cladirilor. pe plan local, Kone este prezent incepand cu anul 2008, iar de atunci isi extinde an de an activitatea pe toate segmentele de piata.

“Locatia aleasa este reprezentativa pentru noua tendinta a birourilor industriale si suntem incantati sa fim initiatori de noi tendinte si in acest domeniu”, spune Catalina Dragomir, Managing Director la Kone ASCENSORUL.

Proiectul West Business Campus reprezinta o regenerare urbana, mai exact o transformare a platformei industriale URBIS METAL intr-un campus multifunctional care incorporeaza cladiri de birouri low-rise, zone de retail, cladiri pentru educaţie (gradinite-scoala) si sala de sport, potrivit informaţiilor  furnizate de Bogdan Voica, partener West Business Campus.

Prima faza a proiectului cu o suprafata totala de 3.600 mp a fost finalizata la jumatatea anului 2020.

“A doua faza de dezvoltare va avea aproximativ 10.000 mp si se va livra in 16-18 luni, urmand sa integreze spatii mixte in campus”, spune Bogdan Voica.

Zona din jurul statiei de metrou Preciziei a inregistrat o redezvoltare importanta in ultimii 15 ani, fiind livrate proiecte majore de birouri de clasa A (West Gate, noul sediu Renault), campus studentesc (West Gate), spatii de retail (Militari Shopping, Metro), in timp ce alte proiecte, mai ales rezidentiale, sunt acum in faza de pregatire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO