Constructii & Imobiliare

Proiect de 33 mil. euro pentru reabilitarea reţelei de termoficare din Oradea

Proiect de 33 mil. euro pentru reabilitarea reţelei de...

Autor: Laurentiu Cotu

11.02.2015, 17:11 339

Primăria Oradea are în vedere demararea unui proiect de peste 33 mil. euro, ce vizează continuarea lucrărilor de reabilitare a sistemului de termoficare urbană. Administraţia locală, împreună cu consultanţii Ministerului Mediului, au lucrat anul trecut la continuarea proiectului de reabilitare a reţelelor de termoficare, având în prezent  aprobarea autorităţii de mediu pentru acest proiect.

’’Proiectul constă în înlocuirea a 20 de kilometrii de magistrală, în afara celor 17 care sunt cuprinşi în prima etapă, lucrare care se ridică la suma de 33,6 milioane de euro, din care contribuţia municipiului Oradea este de aproximativ 5%. Imediat după ce aceşti indicatori vor fi aprobaţi în şedinţa de consiliu de mâine, vom trece la organizarea procedurii de licitaţie, în vederea contractării lucrărilor de execuţie’’, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Termenul de finalizare a acestor lucrări este luna octombrie a acestui an. În urma acestei investiţii, se estimează o reducere a pierderilor cu peste 73% pe tronsoanele care se vor reabilita, precum şi o reducere a emisiilor de CO2. Proiectul "Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice" este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO