Constructii & Imobiliare

Proiect rezidenţial de 1.000 apartamente în zona Barbu Văcărescu din Bucureşti

Proiect rezidenţial de 1.000 apartamente în zona Barbu...

Autor: Cristina Cuncea

01.10.2014, 15:31 1940

"Tranzacţia confirmă planurile de dezvoltare ale companiei, pe noul teren urmând să construim un proiect imobiliar de anvergură, care va consta în peste 1.000 de apartamente spaţioase şi spaţii verzi generoase. Locaţia oferă şi avantajul proximităţii faţă de unele zone ale Capitalei care au beneficiat de o amplă dezvoltare în ultimul timp, atât din punct de vedere al spaţiilor de birouri, cât şi pentru zona de shopping, relaxare sau petrecere a timpului liber. Ne dorim ca prin această achiziţie să ne întărim poziţia de top printre dezvoltatorii imobiliari din ţară", a spus Mateescu.

Compania a anunţat marţi că a cumpărat cu 9 milioane de euro o treime din dreptul de proprietate asupra unui lot de terenuri cu suprafaţă totală de aproape 8 hectare situate în Bucureşti, pe bulevardul Barbu Văcărescu.

Preţul a fost achitat integral la semnarea contractului din fondurile obţinute de Impact în urma unei majorări de capital.

"În contextul revigorării pieţei imobiliare înregistrate de la începutul anului 2014, Impact Developer & Contractor continuă punerea în aplicare a strategiei stabilite împreună cu acţionarii pentru perioada 2014-2018, achiziţionând un teren în suprafaţă totală de peste 26.000 metri pătraţi în Bucureşti", au adăugat reprezentanţii companiei.

Compania nu a dezvăluit numele vânzătorului. Pe teren a funcţionat în trecut Zone Arena, unde erau organizate evenimente (concerte, spectacole, targuri si expozitii) în aer liber.

Impact a finalizat, la sfârşitul lunii iulie, o ofertă publică în care au fost vândute acţiuni în valoare de 80 milioane de lei (18,1 milioane de euro) pentru majorarea capitalului social al companiei, cu scopul finanţării proiectelor dezvoltatorului.

În luna iunie a acestui an Impact a început construcţia fazei a doua a proiectului Greenfield din pădurea Băneasa, constând în aproximativ 4.600 de apartamente, din care până la sfârşitul anului 2015 vor fi finalizate aproximativ 1.000 de unităţi, primele 100 urmând să fie recepţionate în decembrie 2014.

Acţionarii semnificativi ai Impact sunt Gheorghe Iaciu (49,04%) şi Adrian Andrici (16,35%).

Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie a anului trecut, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, şi Carmen Săndulescu au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat. Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly.

Compania are o capitalizare de 375,12 milioane de lei (85 milioane euro). Acţiunile companiei au fost tranzacţionate miercuri la un preţ de 1,32 lei/unitate, în scădere cu 2,22%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO