Constructii & Imobiliare

Proiectul mixt AFI Braşov, o investiţie de 148 mil. euro, se deschide pe 21 octombrie

Proiectul mixt AFI Braşov, o investiţie de 148 mil....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.10.2020, 14:17 593

Dezvoltatorul israelian AFI Europe deschide oficial pe 21 octombrie 2020 proiectul mixt AFI Braşov, potrivit unei invitaţii de presă. AFI Braşov constă în două clădiri de birouri, dar şi un centru comercial. Suprafaţa închiriabilă ajunge în total la 45.000 de metri pătraţi. Investiţia totală în proiect, incluzând centrul comercial şi prima clădire de birouri, se ridică la aproximativ 148 milioane euro, potrivit datelor transmise de oficialii companiei.

Proiectul din Braşov al investitorilor de la AFI Europe este cea mai amplă dezvoltare imobiliară a cărei livrare este aşteptată pentru restul acestui an. Mallul din proiectul aflat în Braşov va fi al treilea centru comercial din portofoliul dezvoltatorului israelian, care mai deţine şi AFI Cotroceni în Bucureşti, dar şi AFI Ploieşti. În plus, AFI mai deţine şi aproximativ 92.000 de metri pătraţi de birouri în proiectele AFI Park şi AFI Tech Park din Bucureşti.

Israelienii au finalizat recent preluarea portofoliului format din patru proiecte de birouri de la NEPI Rockcastle, în cea mai importantă tranzacţie istorică de birouri din România, evaluată la 307 milioane euro şi care reprezintă o treime din piaţa de investiţii imobiliare estimată la aproximativ un miliard de euro din 2020.

În total, până la finalul lui 2020, este aşteptată livrarea a 160.000 de metri pătraţi de centre comerciale, luând în calcul doar proiectele cu o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi, potrivit unei analize ZF.

Prima jumătate a anului 2020 a fost cea mai dificilă din istoria de 20 de ani a pieţei locale de retail modern, în condiţiile în care autorităţile au decis la finalul lunii martie suspendarea activităţii pentru toate maga­zinele considerate neesenţiale care îşi desfă­şoa­ră activitatea în centre comerciale, ca mă­sură de prevenţie pentru stoparea extin­derii pandemiei de COVID-19. Începând cu 15 iunie, activitatea comercială a fost reluată treptat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO