Constructii & Imobiliare

PwC: La nivel global, 55% dintre firme pregătesc reconfigurarea birourilor pentru a reporni activitatea, 47% vor să aplice permanent munca de acasă şi 44% vor să programeze munca în ture

PwC: La nivel global, 55% dintre firme pregătesc...

Autor: Roxana Rosu

05.05.2020, 10:00 183

Aproape două treimi (64%) dintre companiile chestionate la nivel global pregătesc noi măsuri de siguranţă a angajaţilor pentru a putea reveni la locurile de muncă, jumătate dintre ele urmând să reconfigureze spaţiile de lucru, iar 22% să reducă suprafaţa birourilor, arată un studiu PwC.

”Majoritatea companiilor au depăşit faza de reacţie pe termen scurt faţă de criza generată de COVID-19, în care s-au concentrat prioritar asupra rezolvării problemelor imediate: siguranţa angajaţilor şi supravieţuirea afacerii. Acum trebuie să se gândească cum stabilizează activitatea pentru a funcţiona în noua normalitate.  O componentă esenţială a acestor planuri o reprezintă redeschiderea birourilor, fabricilor şi a altor spaţii de lucru. Din acest motiv, primele două măsuri avute în vedere sunt siguranţa la locul de muncă şi reconfigurarea spaţiilor pentru a asigura distanţarea”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner al PwC România.

În noul context, 47% dintre companii intenţionează să introducă permanent munca de acasă pentru rolurile care permit acest lucru, 46% vor să accelereze automatizarea şi să introducă noi moduri de lucru şi 44% să programeze munca în ture pentru a diminua expunerea.

În ceea ce priveşte impactul COVID-19 asupra afacerilor, nivelul de îngrijorare a rămas constant cu ediţia anterioară a sondajului, 70% dintre liderii de finanţe arătând că sunt foarte preocupaţi de acest lucru şi majoritatea (80%) aşteaptă o scădere a veniturilor şi profitului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO