Constructii & Imobiliare

Radiografia pieţei imobiliare pentru 2022: Sectorul rezidenţial va marca o creştere a preţurilor. Există posibilităţi de echilibrare VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

25.07.2021, 17:26 13214

Pentru anul 2022, analiştii prognozează o uşoară creşterii a sectorului rezidenţial, pe termen mediu şi scurt. Creşterea ar putea fi temperată de raportul dintre cerere şi ofertă pe această piaţă din 2022.

„Aşa cum estimează şi marea majoritatea respondenţilor a participanţilor la studiu. Pe piaţa rezidenţială, pentru că despre aceasta vorbim de tendinţa uşoară de creştere a preţurilor va continua pe termen scurt şi mediu cu posibilitatea de echilibrare pe termen mai lung. Echilibrarea poate să vină din calibrarea cererii şi a ofertei”, a declarat Alexandra Smedoiu, partener Deloitte România, lider al Serviciului de Consultanţă pentru sectorul imobiliar.

Alte elemente ce ar putea juca un rol important în echilibrarea preţurilor sunt proiectele legislative dar şi cota redusă a TVA din cadrul programelor care susţin achiziţia unei locuinţe, aşa cum este Noua Casă.

 „Acesta din punctul meu de vedere ar fi principalul factor care ar duce la aplatizarea pieţei imobiliare. De asemenea că pot să mai intre în joc şi factori care ţin de modificări legislative. Am vorbit mai devreme despre cota de TVA la alte programe de susţinere de achiziţie de locuinţe, iarăşi sunt factori care pot să impulsioneze sau nu piaţa imobiliară însă cred că pe termen scurt şi mediu tendinţa va fi de uşoară creştere cel puţin aceasta este părerea majorităţii participanţilor la studiu”  a mai spus Alexandra Smedoiu la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO