Constructii & Imobiliare

Răzvan Iorgu, CBRE: Diferenţele de preţ între imobiliarele din România şi cele din Polonia nu se justifică

Răzvan Iorgu, directorul general al firmei de consultanţă imobiliară CBRE România: Mergem către companii care s-ar putea uita la România şi facem un pitch de ţară, concurând mai degrabă cu colegii din alte pieţe.

Răzvan Iorgu, directorul general al firmei de consultanţă imobiliară CBRE România: Mergem către companii care s-ar putea uita la România şi facem un pitch de ţară, concurând mai degrabă cu colegii din alte pieţe.

Autor: Cristi Moga

02.10.2014, 00:06 551
Răzvan Iorgu, directorul general al firmei de consultanţă imobiliară CBRE România, spune că piaţa locală de real estate începe să devină atractivă pentru marii investitori în condiţiile în care preţurile din Spania, Italia sau Polonia au crescut foarte mult, iar conflictul cu Ucraina face din Rusia o piaţă inabordabilă.
 
Începând din 2008, odată cu debutul crizei, puţinii investitori de calibru pe care piaţa imobiliară locală a reuşit să îi atragă au decis să plece sau, în cel mai bun caz, şi-au menţinut poziţiile fără să facă noi achiziţii, astfel că în ultimii şase ani puţinele tranzacţii încheiate au fost realizate în special de investitori oportunişti, aflaţi în căutare de chilipiruri.
 
„Unul dintre obiectivele noastre este să atragem investitori care să creadă mai mult în România. Diferenţa de yield (randament al investiţiei care se reflectă în preţul de achiziţie – n.red.) între Bucureşti, unde ai 8% pe an, şi Varşovia, unde ai 5,9% pe an, nu se justifică. Diferenţa este dată de numărul de investitori care se bat pentru o proprietate şi de scepticismul acestora de a intra în România. În rest, chiriile în Bucureşti au scăzut, astfel că nu mai reprezintă un risc, iar companiile au început să semneze contracte de închiriere pe termen lung. În plus, nici diferenţa între costurile de finanţare nu mai este atât de ridicată“, a declarat Iorgu pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO