Constructii & Imobiliare

Reacţia lui Mihai Fifor, despre programul ”Prima Casă”: Guvernul PNL a mai distrus un program, de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere

Reacţia lui Mihai Fifor, despre programul ”Prima...

Autor: Departament Politic

22.01.2020, 08:57 770

Fostul secretar general al PSD, MIhai Fifor, a acuzat, miercuri, guvernul Orban că a mai distrus un program, de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere, pentru că a alocat pentru pentru „Prima Casă” doar 200 de milioane de lei în anul 2020. 

”Guvernul PNL a mai distrus un program, de care beneficiau anual zeci de mii de familii tinere. Guvernul PNL a alocat pentru Programul „Prima Casă” doar 200 de milioane de lei în anul 2020. Asta înseamnă că doar 2.100 de familii de tineri îşi vor putea cumpăra o casă prin acest program, faţă de perioada guvernelor PSD, când anual erau circa 30.000 de tinere familii obţineau credite avantajoase prin acest program. Subfinanţarea din acest an înseamnă practic oprirea programului. Zi de zi ne întrebăm ce rău le-au făcut românii celor de la PNL, încât liberalii luptă cu atâta înverşunare împotriva cetăţenilor acestei ţări. Zilnic aflăm că o categorie socială a primit o nouă lovitură din partea PNL, că s-a mai tăiat ceva sau nu se va da un drept câştigat. Într-o zi se taie investiţiile la autostrăzi sau PNDL, în altă zi PNL anunţă că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor, apoi aflăm că pensionarii şi profesorii nu vor primi bani în plus de la 1 septembrie, deşi aceste drepturi au fost câştigate prin lege, cu alte cuvinte le sunt tăiate acele sume de bani, iar acum primesc şi tinerii o lovitură din partea PNL: programul „Prima Casă“ nu mai primeşte finanţarea necesară, fiind practic în moarte clinică”, a scris pe Facebook Mihai Fifor.

El apreciază că acesta este ”răspunsul cinic” al PNL la problema plecării tinerilor din ţară.

”Posibilitatea de a-şi cumpăra o locuinţă şi de a se „aşeza” la casa lor în România era principalul stimul care îi determina pe unii tineri să opteze să rămână în ţară. Tinerii care nu vor avea norocul să se numere în primii 2.100 de aplicanţi vor fi obligaţi să scoată în plus din buzunar peste 100.000 de lei! Atât vor plăti în plus tinerii care îşi vor cumpăra o locuinţă de pe piaţa liberă. La fel, tinerii vor plăti sume mult mai mari pentru dobânzi. La perioada de rambursare de 30 de ani, vor trebui să plătească dobânzi cu 107.325 lei mai mult, la un credit mediu de 60.000 de euro. Prin această măsură, Guvernul PNL dă o lovitură puternică şi pieţei construcţiilor, având în vedere că, creditele prin Prima Casă reprezentau circa 45% din totalul creditelor ipotecare care au o influenţă directă asupra pieţei construcţiilor. Cinismul si lipsa de scrupule a liberalilor par fara sfarsit, "Romania normala" promisa fiind, la randul sau doar o alta proba de ironie amară”, a completar Fifor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO