Constructii & Imobiliare

Reconstrucţia Magazinului Bucureşti, clădirea simbol din centrul istoric al Capitalei, a fost finalizată, după investiţii de 6,5 mil.euro derulate de proprietarii olandezi

Reconstrucţia Magazinului Bucureşti, clădirea simbol...

Autor: Roxana Rosu

25.02.2020, 10:57 2232

Lucrările de reconstrucţie a celebrului Magazin Bucureşti de pe Lipscani au fost finalizate, în urma unei investiţii de peste 6,5 milioane de euro, şi pune la dispoziţia viitorilor chiriaşi spaţii de retail, birouri de clasă A şi spaţii pentru HoReCa.

Clădirea păstrează la intrare vitrinele cu sticlă curbă, specifice magazinului emblemă din perioada interbelică, şi are o suprafaţă totală închiriabilă de aproximativ 3.150 metri pătraţi, distribuită pe şapte niveluri, care poate acomoda chiriaşi din zona de retail, birouri şi spaţii de co-working, dar şi servicii.

Magazinul Bucureşti a fost construit în anul 1930. Iniţial a fost denumit Magazinul Popp&Bunescu, după fondatorii săi, Bucur Bunescu şi Nicolae Popp. În 1948, clădirea a fost naţionalizată şi a devenit astfel Magazinul Universal Bucureşti. După 1989, activitatea centrului comercial a fost sistată, iar în 2003 fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie a intrat în posesia pachetului majoritar al SC Bucureşti SA, proprietara Magazinului Bucuresti la acea dată.

În 2010, magazinul a fost retrocedat moştenitorilor familiei Bunescu, care a ridicat clădirea în urmă cu aproape un secol, iar trei ani mai târziu a fost cumpărat de investitorii de origine olandeză Gerard Heinen şi Johannes Jozefus Maria Baakman, cu peste 4 milioane de euro. Cei doi investitori fac parte dintr-un grup de oameni de afaceri din Olanda, care deţine mai multe spaţii în centrul istoric al Capitalei, fiind printre cei mai mari proprietari privaţi din zonă. Lucrările de reconstrucţie ale Magazinului Bucureşti au început în septembrie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO