Constructii & Imobiliare

„Regele apartamentelor“ din Bucureşti, Petre Niculae, pune încă 2.200 de apartamente pe harta sectorului 6

„Regele apartamentelor“ din Bucureşti, Petre...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.01.2018, 00:08 26207

♦ Fost acţionar la traderul de produse petroliere Oscar Downstream, Petre Niculae este unul din cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România.

Petre Niculae, antreprenorul din spatele dezvoltatorului imobiliar din Bucureşti Pedro Company, con­struieşte peste 2.200 de apar­ta­mente în sectorul 6, aproape de mallul Plaza România şi de Cora Lujerului.

Locu­inţele sunt situate pe o supra­faţă de mai puţin de un kilometru şi toate poartă sem­nătura dezvol­ta­torului imobiliar Petre Niculae, recunoscut pentru discreţia sa în piaţa locală de real-estate, dar şi pentru numărul mare de proiecte construite până acum.

Dacă 21 Residence este situat pe bd. Iuliu Maniu, aproa­pe de Cora Lujerului şi de staţia de metrou cu acelaşi nume, ce­lălalt proiect - Exigent Plaza Resi­dence, se ridică pe terenul fostei fabrici de pâine Lujerul, în spatele mallu­lui Plaza România.

„Se aprobă planul urbanistic de detaliu - strada Serg. Alexandru Cutieru, nr. 25A, sector 6, pentru construire complex rezidenţial cu funcţiunea de locuinţe colective pe un teren în suprafaţă de 22.000 mp, proprietate privată per­soană juridică“, arată o hotărâre a Consiliului Local din sectorul 6 din 30 martie 2017.

Un metru pătrat de teren în zona Cora Lujerului costă circa 430 de euro, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul imobiliare.ro. La o suprafaţă de 22.000 mp, cât are terenul pentru care a fost acordat PUD, înseamnă că terenul pe care se ridică Exigent Plaza Residence are o valoare de circa 9,5 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

La o distanţă mai mi­că de câteva sute de me­tri, tot Petre Niculae, care a „mono­polizat“ con­stru­cţiile reziden­ţia­le, ridică 21 Resi­dence, un pro­iect cu aproape 1.500 de lo­cu­inţe din care a vân­dut circa trei sferturi.

În trecut, Petre Niculae a fost acţionar şi în compa­nia Oscar Downstream, trader de pro­duse petroliere controlat de Alin Niculae.

Într-un comentariu pe pagina de Facebook a proiectului, reprezentanţii dezvoltatorului spun că „termenul de finisare a blocului este octombrie 2018“.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitării ZF pentru a oferi mai multe infor­maţii despre stadiul în care se află acum lu­crările de construcţie.

Pentru o garsonieră, preţurile sunt cuprin­se între 31.000 de euro la demisol şi 41.000 de euro la celelalte etaje, iar un apartament cu trei camere la etaj costă circa 80.000 de euro.

Petre Niculae nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe informaţii despre stadiul în care se află pro­iectele sale rezidenţiale.

Pedro Company Construct­exim a avut în 2016 afaceri de 27 de milioane de lei, în creştere cu circa 30%, un profit de 5,4 milioane de lei şi un total de 74 de angajaţi.

În sectorul 6, foarte aproape de proiectele lui Petre Niculae, mai dezvoltă apartamente şi grupul spaniol Gran Via (care construieşte blocuri pe fosta platformă Electrotehnica de vizavi de mallul Plaza România), dar şi familia Eskiocak din Turcia care construieşte 1.250 de apartamente pe fosta platformă Turbome­canica, în proiectul Rotar Park Residence.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO