Constructii & Imobiliare

Reţeaua locală a Kingfisher ar putea intra pe profit de anul viitor

Reţeaua locală a Kingfisher ar putea intra pe profit de...

Autor: Cristi Moga

09.10.2014, 00:06 162
Bricostore România, subsidiara locală a retailerului de bricolaj Kingfisher, ar putea înregistra în anul financiar 2014-2015 o pierdere de nouă milioane de lire sterline (circa 11 milioane de euro), urmând să intre pe profit de anul viitor, cu un câştig de 2 milioane de lire sterline (2,4 mil. euro), potrivit analiştilor citaţi de grupul britanic.
 
Profitul obţinut pe piaţa locală ar urma să crească până la 4 milioane de lire steline, echivalentul a 5 milioane de euro, în anul financiar 2016-2017, potrivit aceleiaşi surse, care nu prezintă şi estimări cu privire la evoluţia vânzărilor din România.
 
Britanicii au intrat pe piaţa locală anul trecut, prin achiziţia celor 15 magazine Bricostore deţinute de familia Bresson din Franţa, reţea care în 2013 a înregistrat o cifră de afaceri de 143 de milioane de euro şi pierderi de 17,3 milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO